Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στην «πρίζα» μπαίνει αιολικό της Iberdrola ισχύος 33,6 MW στο Άσκιο- Αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες στην κορυφογραμμή


Στη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τον αιολικό σταθμό ισχύος 33,6 MW , που βρίσκεται στη θέση «ΣΤΑΝΕΣ-ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ ΣΚΟΠΙΑ (ΑΣΚΙΟ ΙΙ)», της Δημοτικής Ενότητας Βλάστης του Δήμου Εορδαίας και της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με τις σχετικές αποφάσεις να αναρτώνται στην πλατφόρμα της Διαύγεια, σύμφωνα με το energypress.
Ο σταθμός ανήκει στην εταιρεία Ρόκας ΑΒΕΕ, όπου το πλειοψηφικό πακέτο βρίσκεται στα χέρια της πορτογαλικής Ιberdrola (99,7%).


Το αιολικό πάρκο αποτελείται από 16 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,1 MW η κάθε μία.
Η άδεια ισχύει για χρονικό διάστημα 25 ετών.Αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τα αιολικά στο Άσκιο
Στο μεταξύ συζητήσεις στο facebook έχει προκαλέσει η δημοσίευση φωτογραφιών από εργασίες για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Άσκιο από την ομάδα The Hiking Experience, που συνοδευόταν από το παρακάτω κείμενο.«Άσκιο – Ιούλιος 2019 Η «πράσινη» ενέργεια έφτασε στα 2.000 μέτρα της κορυφογραμμής του βουνού. Απολαύστε το αποτύπωμα και την φιλικότητά της στο περιβάλλον. Μπουλντόζες, εκσκαφείς, οδοστρωτήρες και μπετονιέρες χτίζουν το ζοφερό μέλλον των βουνών της πατρίδας μας. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, την ίδια στιγμή που κάποιοι «αρμόδιοι φορείς» σιωπούν προκλητικά».
 
Είναι χαρακτηριστικό πως στα σχόλια υπάρχουν χρήστες που αντιδρούν στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών αλλά και άλλοι που επισημαίνουν πως το περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι μικρότερο από άλλες μορφές ενέργειας και ειδικά του λιγνίτη.xronos-kozanis.gr
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael