Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Εθνική είναι μια ομάδα Extra Large


 
Η Εθνική Ανδρών της νέας εποχής είναι πλέον γεγονός. Κόντρα στην αδύναμη Ουγγαρία, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έκανε μία μικρή επίδειξη ικανοτήτων. Συμπεράσματα βέβαια είναι νωρίς να βγουν.

Η νίκη επί της Ουγγαρίας στο πρώτο φιλικό της Ελλάδας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας ήταν δεδομένη. Η εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τα “γαλανόλευκα” ήταν αυτό που περίμεναν να δουν όλοι. Μαζί με αυτά όμως, όλοι ήθελαν να δουν αυτή τη νέα Εθνική του Θανάση Σκουρτόπουλου και τι μπάσκετ θα παίζει. Σε έναν βαθμό, το είδαν.
Το εμπόδιο της Ουγγαρίας σίγουρα ήταν... χαμηλό. Ήταν δεδομένο ότι οι Ούγγροι δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα. Ακόμα κι έτσι, η Εθνική Ανδρών αντιμετώπισε με σοβαρότητα το παιχνίδι, έδειξε κάποια πράγματα – στον βαθμό που μπορούσε και... επιτρεπόταν να τα δείξει – και κοιτάζει ήδη μπροστά.

Είναι παρακινδυνευμένο να προσπαθήσει κάποιος να βγάλει πλήρη συμπεράσματα για αυτή την Εθνική. Το παιχνίδι με την Ουγγαρία δεν ήταν παρά απλώς ένα... ξεμούδιασμα, μία ευκαιρία να βγάλουν οι παίκτες την ένταση των προπονήσεων. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και από ένα παιχνίδι σαν αυτό μπορεί κάποιος να δει τα πρώτα σημάδια της φιλοσοφίας αυτής της Εθνικής, τα οποία και παρουσιάζονται:

ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον πρώτο του (ανεπίσημο) αγώνα με την Εθνική Ανδρών έπειτα από δύο χρόνια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν – αναμενόμενα – το σημείο αναφοράς της ομάδας. Η μπάλα περνούσε συχνά από τα χέρια του, προκειμένου να μπορέσει να διαβάσει το παιχνίδι και να κινηθεί ανάλογα.
Ο Γιάννης δεν πίεσε καταστάσεις. Επιτέθηκε κυρίως από έξω προς τα μέσα, έψαξε αρκετά την πάσα, σούταρε όποτε το έκρινε απαραίτητο. Πρακτικά πόσταρε μόνο μία φορά κι αυτή προς το τέλος του αγώνα. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θέλησε να του δώσει χώρους, έχοντας τους υπόλοιπους παίκτες στημένους στην περιφέρεια. Παράλληλα ο Γιάννης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ ως χειριστής της μπάλας, ενώ χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα ως σκρινέρ.


η συνέχεια sport24.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael