Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κατεδαφίστηκαν κτίρια στο στρατόπεδο της Πτολεμαΐδας – Ερωτηματικό οι μελλοντικές του χρήσεις




Δραστηριότητα φαίνεται να υπάρχει, στο πρώην στρατόπεδο «Φούφα» στην Πτολεμαΐδα, το οποίο όπως είναι γνωστό είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Εορδαίας για διάστημα το οποίο έχει παρέλθει προ ετών. Τουλάχιστον δύο είναι τα κτίρια εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου, που κατεδαφίστηκαν το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, κατόπιν ενεργειών της 9ης Ταξιαρχίας.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ερωτηματικά, καθώς δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την αξιοποίηση του χώρου, ή για τη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Τον χώρο διαχειρίζεται το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, ενώ η σύμβαση προσωρινής παραχώρησης στον πρώην Δήμο Πτολεμαΐδας (νυν Εορδαίας) έχει λήξει προ δεκαπέντε ετών, και παρατείνεται σιωπηλά.

Οι πληροφορίες λένε πως τους προηγούμενους μήνες, υπήρξε πρόθεση να μπουν οι δύο πλευρές (ΥΠΕΘΑ και Δήμος Εορδαίας) σε φάση διαπραγμάτευσης για το μέλλον του στρατοπέδου. Το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί να γκρεμιστούν κτίρια τη στιγμή που μπαίνεις σε μια φάση διαπραγμάτευσης, όταν η κίνηση αυτή ενδεχόμενα να ρίξει την αξία του στρατοπέδου;

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διευκρινιστούν τόσο οι προθέσεις του Δήμου, όσο και του Στρατού, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα μια για πάντα. Θυμίζουμε ότι στο χώρο εδρεύει τμήμα των Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας. Και μπορεί για τον Δήμο Εορδαίας το θέμα της μεταστέγασης των υπηρεσιών του να είναι σημαντικό, ακόμα σημαντικότερο είναι όμως το θέμα για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της αυξομείωσης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Δυτική Μακεδονία, και την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων εντός των πλαισίων του νέου σχεδιασμού.



Πηγή: e-ptolemeos.gr






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael