Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πήλιο: Στα θερινά καταφύγια των Θεών



Κήποι που μπαίνουν στη θάλασσα, μια βλάστηση μεσόγεια, στα μέτρα του ανθρώπου, απέραντες αμμουδιές που ατενίζουν το αγριεμένο Αιγαίο ή τα ήρεμα νερά του Παγασητικού, πάρτι με τσίπουρο στην άμμο, και το βουνό των Κενταύρων να στέκεται ψηλά. Το καλοκαίρι ο παράδεισος κατεβαίνει στο Πήλιo και νοικιάζει ξαπλώστρα.

Μυλοπόταμος
Η παραλία-σταρ του Πηλίου. Μια συστάδα βράχων την κόβει στη μέση, ενώ ένα στενό πέρασμα ανάμεσα στα βράχια ενώνει τις δύο αμμουδιές με το ψιλό, λευκό βοτσαλάκι που βρέχονται από το Αιγαίο. Τα φουντωτά πεύκα και τα νερά ενός χειμάρρου ενισχύουν ακόμη περισσότερο την εξωτική εικόνα. Εδώ θα βρείτε οικογένειες, νεολαία, ντόπιοι, ξένοι επισκέπτες και λάτρεις των αναρριχήσεων (στον βράχο υπάρχει αναρριχητικό πεδίο). Για φαγητό πιάστε θέση στο ταβερνάκι Αγγέλικα, δεξιά από το πάρκινγκ, για ψάρια από δικό τους καΐκι, μύδια αχνιστά και την ωραιότερη θέα στο γαλάζιο (τηλ.: 24260 49588), στο Κρίταμο, λίγο πιο πάνω, για μαγειρευτά και σπιτικές πίτες (τηλ.: 24260 48850).  Πρόσβαση: Βρίσκεται κάτω από την Τσαγκαράδα και θα πάτε με δικό σας μέσο ή με λεωφορείο. Από τον κεντρικό δρόμο στο ύψος της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής θα κατηφορίσετε για 7 χλμ. Αφήνετε το αυτοκίνητο ψηλά στο πάρκινγκ και κατεβαίνετε τα 180 σκαλοπάτια.


Καλλιφτέρη
Από τις ωραιότερες και πιο δημοφιλείς παραλίες από τη μεριά του Παγασητικού, στο χωριό Άφησσος. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και η βλάστηση έντονη, με τα κλαδιά των ψηλών δέντρων να γέρνουν κυριολεκτικά πάνω από το κύμα. Η θάλασσα είναι ρηχή και ο βυθός της αμμώδης. Pit stop: Στο εστιατόριο Lock al του ξενώνα 6 Κλειδιά για γκουρμέ γεύμα με πιάτα των σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και Ηλία Γώγου, όπως πλοκάμια χταποδιού με φάβα και κονφί λεμονιού. Τα αναπαυτικά λευκά πουφ και οι ξύλινες ξαπλώστρες στην παραλία είναι το ιδανικό σημείο για χαλάρωση και κοκτέιλ μετά τις βουτιές. Στα συν, το beach service (τηλ.:24230 33720, www.6klidia.gr). Πρόσβαση: Με δικό σας όχημα ή δρομολόγια του λεωφορείου. Η Καλλιφτέρη είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε καθώς μπαίνετε στην Άφησσο. 
Παπά Νερό
Το σμίξιμο του βουνού με το βαθύ αιγαιοπελαγίτικο μπλε γεννά μία απ’ τις διασημότερες παραλίες του Πηλίου. Μεγάλη, με χρυσαφένια άμμο και βοτσαλάκι, οργανωμένη με πολλές υποδομές και βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Στην Ωραία Αμμουδιά για ουζάκι, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στη σκιά των δέντρων (τηλ.: 24260 31219), στον Πλάτανο για νόστιμα μαγειρευτά και κρεατικά της ώρας (τηλ.: 24260 31245).  Drink & Dance: Στο μικρό beach bar με τη χαλαρή μουσική που θα βρείτε στο τέλος της παραλίας ακολουθώντας το μονοπάτι με τη ξύλινη γεφυρούλα. Το βράδυ, τα φαναράκια και τα κεριά θα σας δείξουν τον δρόμο. Πρόσβαση: Με δικό σας μέσο, 4 χλμ. από το Μούρεσι, στη νότια άκρη του παραθαλάσσιου οικισμού του Αγίου Ιωάννη. 


Πλάκα
Στον παραθαλάσσιο οικισμό του Αι-Γιάννη χτυπά η καρδιά του καλοκαιρινού Πηλίου. Η Πλάκα είναι μια μικρή παραλία, πολύ κοντά στην κεντρική αμμουδιά του χωριού- από τις πιο αγαπημένες των ντόπιων. Είναι στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι σε πολλές αποχρώσεις και έχει βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα, προσφέροντας άφθονη σκιά σε όσους δεν προτιμούν τις ομπρέλες. Πρόσβαση: Με δικό σας μέσο ή λεωφορείο έως τον Άγιο Ιωάννη, όπου αφήνετε το αυτοκίνητο και περπατάτε για περίπου 5 λεπτά στο μονοπάτι που ξεκινάει από το αριστερό άκρο της παραλίας. 


Άγιοι Σαράντα
Στα βόρεια του Αϊ Γιάννη, 2 χλμ. από το χωριό Χορευτό, με απέραντη χρυσή αμμουδιά που μετατρέπεται σε κατάλευκο ψιλό πετραδάκι κοντά στη θάλασσα. Μεγάλο πλάτος, πολλά δέντρα και άφθονη σκιά. Σύμβολο της παραλίας είναι ο τεράστιος βράχος που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά, με το όνομα «Καλόγερος». Καλό είναι να ξέρετε ότι επειδή ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία είναι στενός και κατηφορικός, αν θέλετε να παρκάρετε κοντά θα πρέπει να πάτε από νωρίς. Πρόσβαση: Με δικό σας μέσο ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο νότια από το Χορευτό. 

Νταμούχαρη
Εδώ έκανε τις βουτιές της η Μέριλ Στριπ στα γυρίσματα σκηνών του Mama mia! Αποτελείται από δύο μικρούς ορμίσκους, που χωρίζονται από μια γλώσσα στεριάς, πάνω στην οποία βρίσκονται τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου. Στον νότιο ορμίσκο θα απολαύσετε βουτιές σε μια μικρή και ωραιότατη παραλία με ολόλευκα χοντρά βότσαλα. Είναι ιδανική για snorkelling, ενώ αρκετοί free campers στήνουν τις σκηνές τους στον χείμαρρο πίσω από το ξύλινο γεφυράκι. Πρόσβαση: Οδικώς από το Μούρεσι ή τον Άγιο Ιωάννη. Εναλλακτικά, με πεζοπορία στο λιθόστρωτο μονοπάτι που ξεκινά από την Τσαγκαράδα.


Χορευτό
Δυόμισι χιλιόμετρα ανοιχτόχρωμης χρυσαφένιας άμμου και οργιώδης βλάστηση που σχεδόν ακουμπά στα πεντακάθαρα νερά συνθέτουν το σκηνικό σε μία από τις πιο γνωστές- και αγαπημένες- παραλίες του Πηλίου. Οι πιο ψαγμένοι παίρνουν το μονοπάτι από το βόρειο μέρος του χωριού για τις σχεδόν ερημικές παραλίες Παρίσαινα και Ανάληψη. Πρόσβαση: Η παραλία αποτελεί το επίνειο της Ζαγοράς, 52 χλμ. από τον Βόλο.


Ποτιστικά
Η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα του νοτιοανατολικού Πηλίου είναι μια αμμουδιά ενός χιλιομέτρου σκηνογραφημένη με μεγάλα βράχια μέσα στη θάλασσα, κοντά στο χωριό Ξινόβρυση. Λόγω της μεγάλης έκτασης δεν δείχνει ποτέ πηγμένη και παρά τη φήμη της, το περιβάλλον είναι σχετικά ήσυχο και χαλαρωτικό. Αξίζει να επισκεφθείτε και τη διπλανή παραλία, τη Μελανή, ακολουθώντας το σύντομο μονοπάτι. Πρόσβαση: Έχει εύκολη πρόσβαση, με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο να φτάνει μέχρι την παραλία, 4 χλμ. από την Ξινόβρυση.


Αμποβός
Η μεγαλύτερη παραλία της Αφήσσου, δίπλα στα τελευταία σπίτια του οικισμού. Αμμώδης, με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Η θάλασσα εδώ βαθαίνει απότομα και χρειάζεται προσοχή αν έχετε μικρά παιδιά. Πρόσβαση: Με δικό σας όχημα ή δρομολόγια του λεωφορείου. Για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να διασχίσετε ολόκληρο τον παραλιακό δρόμο του χωριού.

 
Φακίστρα
Απομονωμένη, άγρια και άκρως εντυπωσιακή, συναγωνίζεται τον Μυλοπόταμο για τον τίτλο της ωραιότερης παραλίας του Πηλίου. Μικρή σε μέγεθος, με άμμο, πετραδάκι και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Δεν υπάρχει οργάνωση, παρά μόνο κάποια παγκάκια και τραπέζια πικνίκ διάσπαρτα. Πρόσβαση: Βρίσκεται 5 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο κάτω από την Τσαγκαράδα. Αφήνετε το αυτοκίνητο εκεί που καταλήγει ο δρόμος και κατηφορίζετε για 200 περίπου μέτρα το μονοπάτι.



arttravel.gr






https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael