Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τουρκία – σεισμός: Εικόνες και βίντεο από τα συντρίμμια

Τις πληγές της μετρούν οι κάτοικοι της πόλης Μποζκούρτ

Τις πληγές της μετρούν οι κάτοικοι της πόλης Μποζκούρτ στην Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό των 5, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από τα τουρκικά μέσα σοκάρουν, καθώς μέχρι στιγμής ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 100 κτίρια.
«Υπάρχουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει, αντιμετωπίσαμε σεισμό που διήρκεσε 15-20 δευτερόλεπτα, καταστράφηκε ακόμη και ο τοίχος του γραφείου μου, γνωρίζω έως τώρα για τραυματίες όχι για απώλεια ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης Μποζκούρτ.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΝΤV υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια, κυρίως παλιά σπίτια και εγκλωβισμένοι και τραυματίες.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υγείας της τουρκικής επαρχίας Μπερνά Οζτούρκ περίπου έξι άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία του Ντενζλί, ωστόσο δεν διατρέχει λόγο ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας τους.
Εκτός από τις ζημιές, οι κάτοικοι της τούρκικης πόλης έχουν να αντιμετωπίσουν και τους μετασεισμούς, καθώς σύμφωνα με την cumhuriyet, μέσα σε συνολικά 4 ώρες έχουν γίνει 56 μετασεισμοί απο 1 έως 6 ρίχτερ.
Συγκεκριμένα έχουν γίνει διαδοχικά 2 σεισμοί, ο πρώτος στις 14.19 το μεσημέρι είχε μέγεθος 4.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα και 6 λεπτά αργότερα στις 14.25 ο δεύτερος 6 ρίχτερ με εστιακό βάθος αντίστοιχα 7 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται πως ο ισχυρός σεισμός άφησε το σημάδι του στο αεροδρόμιο του Ντενιζλί, όπου έχει καταρρεύσει μέρος της οροφής.


Δείτε τις φωτογραφίες από τα κατεστραμμένα σπίτια στην Τουρκία που δημοσίευσε το CNN Turk, καθώς και σοκαριστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.





tovima.gr



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael