Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αυτός είναι ο εμπρηστής: Έλληνας, ψυχικά υγιής και οικογενειάρχης – Στο «φως» συγκλονιστικά στοιχεία


Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια, η οποία στο πέρασμα της προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή. 

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά, καθώς δείχνουν διπλασιασμό των δασικών πυρκαγιών τη φετινή χρονιά σε σχέση με το 2018, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς. Την ώρα που πυροσβέστες δίνουν ακόμα μάχη για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, οι Αρχές έχουν σχηματίσει το πιθανό προφίλ του εμπρηστή.

Από την αρχή του έτους μέχρι και τις 31 Ιουλίου στη χώρα μας είχαν εκδηλωθεί 7.650 πυρκαγιές σε δασικές και αγροτοδασικές περιοχές. Το στοιχείο αυτό δείχνει αύξηση 104% σε σχέση με πέρσι.

Με τη φωτιά ακόμα στην Εύβοια να μην έχει κατασβηστεί, ο πρώτος απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου προκαλεί αποτροπιασμό. Μόνο στην Εύβοια μέχρι στιγμής έχουν καεί 28.000 στρέμματα όταν το 2018 είχαν κατακαεί 7.661,55.

Ποιο είναι το προφίλ του εμπρηστή δάσους

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχειά ο εμπρηστής δάσους είναι συνήθως άνδρας, Έλληνας, άνω των 45 ετών, ψυχικά υγιής, έγγαμος με παιδιά, στοιχειώδους εκπαίδευσης, αυτοαπασχολούμενος στους τομείς της γεωργίας της δασοκομίας ή της αλιείας και ζει στην επαρχία....


η συνέχεια στο  newsbomb.gr









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael