Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πίτσα ολικής με μοτσαρέλα, μανιτάρια και ντοματίνια


Light επιλογή, με μανιτάρια, ντοματίνια, θυμάρι και μοτσαρέλα τρελαίνει μικρούς και μεγάλους, με τη γεύση και τα αρώματα της! 

Ποιος είπε ότι πίτσα σημαίνει τύψεις και περιττές θερμίδες; Αυτή η πρόταση με μοτσαρέλα, μανιτάρια και ντοματίνια αποδεικνύει το αντίθετο…
Υλικά
Για τη ζύμη
250 ml νερό
10 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
400 γραμμ. αλεύρι σίτου ολικής άλεσης
12 γραμμ. μαγιά ξηρή
3 πρέζες αλάτι
30 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
400 γραμμ. ντομάτες κον κασέ
4 γραμμ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
3 πρέζες ρίγανη
Για την πίτσα
10 γραμμ. θυμάρι φρέσκο
400 γραμμ. μοτσαρέλα σε μπαστούνι
300 γραμμ. μανιτάρια
100 γραμμ. ντοματίνια 

Διαδικασία
Για να φτιάξετε τη ζύμη: Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζετε να προσθέτετε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ, βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζετε να ανακατεύετε και προσθέτετε όλο το νερό. Πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, ρίχνετε το λάδι.
Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζετε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύετε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη σας, το κάνετε μια στρογγυλή μπάλα.
Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνετε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.
Αντίστοιχα, για τη σάλτσα: Με το μούλτι πολτοποιείτε την ντομάτα με το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη ρίγανη και ανακατεύετε με ένα κουτάλι το μίγμα. Σημαντικό είναι ότι τη σάλτσα για την πίτσα δεν πρέπει να τη μαγειρέψετε, αλλά να τη χρησιμοποιήσετε ωμή.
Βράζετε όλα τα λαχανικά στους χρόνους τους, σε αλατισμένο νερό, τα παγώνετε με κρύο νερό και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την πλάθετε σε τέσσερα στρογγυλά κομμάτια και τα ανοίγετε με έναν πλάστη. Στη συνέχεια αλείφετε με τη σάλτσα ντομάτας και στρώνετε την μοτσαρέλα χοντροτριμμένη, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια ολόκληρα και το φρέσκο θυμάρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 250°C.



eleftherostypos.gr






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael