Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πώς να σώσετε τη ζωή κάποιου που πνίγεται! (βίντεο)


Καλό είναι να γνωρίσουμε όλες κι όλοι!


Ήρωας έγινε πριν λίγο καιρό ο σερβιτόρος ταβέρνας στην Κρήτη, Βασίλης Πατελάκης, που έσωσε από βέβαιο πνιγμό έναν πελάτη που είχε στραβοκαταπιεί. 

Ο τουρίστας έτρωγε στην ταβέρνα με την καλή του, όταν ξαφνικά σηκώθηκε από την καρέκλα του, επειδή δεν μπορούσε πια να αναπνεύσει. Ξαναέκατσε, ξανασηκώθηκε, αλλά η αναπνοή του είχε κοπεί και δεν γινόταν να την ξαναβρεί. Οι πελάτες της ταβέρνας γύρω του συνέχιζαν το φαγητό τους αμέριμνοι. Μόνο η κοπέλα του σηκώθηκε σε κάποια στιγμή να του χτυπήσει την πλάτη, μα μάταια…

Μόνο όταν έβηξε τόσο δυνατά, ώστε να διπλωθεί στα δύο, αντιλήφθηκαν κάτι οι θαμώνες του μαγαζιού. Ο άνθρωπος πνιγόταν από μια μπουκιά που στραβοκατάπιε! Πνιγόταν πραγματικά.

Η ζωή του μετρούσε… λίγα δευτερόλεπτα ακόμα, μέχρι που επενέβη ο Βασίλης Πατελάκης, σερβιτόρος της ταβέρνας, που είχε παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Ο Πατελάκης εκτίμησε άμεσα την κατάσταση και έκανε στον πελάτη του την σωτήρια λαβή Χάιμλιχ, που προκαλεί την απόφραξη των αεραγωγών.

Ο ίδιος είχε αποφασίσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα πρώτων βοηθειών, γνωρίζοντας ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν πιο συχνά απ’ όσο πιστεύουμε και ότι η ζωή από το θάνατο απέχει… μια κλωστή!

Δείτε το βίντεο, που έγινε viral και στην Ιταλία:

https://www.facebook.com/watch/?v=499876940758028


Κι εδώ η λαβή Heimlich:



newsbreak.gr





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael