Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Σιάτιστα πανηγύρισε τη μνήμη του Ἁγίου Κοσμά του Αἰτωλου (φωτο)


Την μνήμη του Αγίου, ισαποστόλου, ιερομάρτυρος και εθνομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού πανηγύρισε σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, το όμορφο εξωκλήσι στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, το οποίο ανεγέρθηκε το 1983 από τον κ. Χρήστο Καραμπέρη και πολλούς άλλους που συνεισέφεραν στον καλλωπισμό και την αγιογράφηση του Ναού, εγκαινιάσθηκε δε στις 28 Ιουλίου 1986 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Αντώνιο Κόμπο.

Την Παρασκευή το απόγευμα, παραμονή της εορτής, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, τελέσθηκε αρτοκλασία και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Κοσμά, από τους Ιερείς, τον πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Βασιλείου, τον πρωτοπρεσβύτερο Νέστορα Γκουρομίσιο και τον πρωτοπρεσβύτερο Κύρο Βαβλιάρα, προσευχομένων πολλών πιστών από τη Σιάτιστα και τη γύρω περιοχή. Στο τέλος του εσπερινού ο π. Βασίλειος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην επιμονή του Αγίου Κοσμά να τηρεί και να κηρύττει ακριβώς τον λόγο του Θεού, και την επιθυμία του να τηρούν και οι πιστοί ακριβώς τον λόγο του Θεού.

Το Σάββατο το πρωί εψάλη ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού από τους Ιερείς της Ενορία μας.


Ἐνορία Ἁγίου Νικολάου Σιάτιστας
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael