Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εκατοντάδες νέες δασικές πυρκαγιές σαρώνουν τον Αμαζόνιο! (βίντεο)Εκατοντάδες νέες δασικές πυρκαγιές σαρώνουν τον Αμαζόνιο , οι πιο καταστροφικές τα τελευταία χρόνια.

Απελπιστικά είναι τα πρώτα στοιχεία, καθώς μόνο στην Βολιβία έχουν γίνει στάχτη πάνω από εννέα εκατομμύρια στρέμματα.

Συγκλονίζει ο Ινδιάνος αρχηγός της φυλής Moύρα. «Θα δώσω την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για το δάσος», λέει βουρκωμένος ο αρχηγός φυλής αυτοχθόνων του Αμαζονίου.

Ο Raimundo Mura, που κατοικεί στα βάθη του Αμαζονίου, μιλάει φανερά αναστατωμένος στην κάμερα του BBC για τον εφιάλτη που ζει ο ίδιος και οι άνθρωποι της φυλής του, που βλέπουν το σπίτι τους, το μέρος όπου ζουν, τυλιγμένο στις φλόγες.


"Όλα αυτά τα δέντρα είχαν ζωή. Όλα έπρεπε να ζήσουν. Ο λευκός άνθρωπος έβαλε στόχο να το αποτελειώσει (το δάσος του Αμαζονίου). Ο δικός μας σκοπός είναι να προστατεύσουμε την περιοχή μας, τη φύση, τα δέντρα και τα ζώα", ανέφερε.
Οι Μούρα αντιστάθηκαν στους κατακτητές και στην επιβολή του ξένου τρόπου ζωής και επιβίωσαν από θανατηφόρες επιδημίες όπως η ιλαρά και η ανεμοβλογιά. Σήμερα υψώνουν το ανάστημα στην κυβέρνηση Μπολσονάρου και την εκμετάλλευση του Αμαζονίου που πρεσβεύει.


"Αντισταθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, όταν δεν υπήρχαν ακόμη δρόμοι, όταν έφτασε το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν έγινε η εισβολή. Και κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε να μεγαλώνει η καταστροφή. Για αυτό το δάσος θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι την τελευταίο σταγόνα του αίματός μου", είπε χαρακτηριστικά ο Raimundo.

alphatv.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael