Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

One Channel: Το μυστικό σχέδιο του Facebook για να μας κατασκοπεύει (βίντεο)

 
 
Η Ιστορία έχει δείξει ότι το Facebook και το ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις. 
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το σκάνδαλο Cambridge Analytica, κατά το οποίο αποκαλύφθηκε ότι συλλέχθηκαν με παράνομο τρόπο τα δεδομένα τουλάχιστον 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να στηθούν πρότζεκτ πολιτικής χειραγώγησης και επηρεασμού των πολιτών. Ω
 
ς όρος, η ιδιωτικότητα αναφέρεται ελάχιστα σε εκατοντάδες σελίδες εμπιστευτικών εγγράφων που αποκτήθηκαν από το βρετανικό περιοδικό Computer Weekly και ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός NBC News με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ιδιοκτήτη του Facebook, και άλλων ανώτερων στελεχών. Πρόσβαση σε κάποια από αυτά τα εμπιστευτικά έγγραφα απόκτησε αποκλειστικά για την Ελλάδα το One Channel. 
 
Τα έγγραφα αυτά κατατέθηκαν από το Facebook και σφραγίστηκαν με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικά», κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης στην Καλιφόρνια. Όπως δείχνουν, το Facebook είχε σκοπό να επεκταθεί και στην παρακολούθηση των κινήσεων των χρηστών του στον φυσικό κόσμο – όταν για παράδειγμα επισκέπτονται ένα εμπορικό κατάστημα. 
 
Το συγκεκριμένο εγχείρημα ονομάστηκε «Πρότζεκτ Βαρύτητα» και, όπως περιγραφόταν σε έγγραφο, στόχος του ήταν «να φέρει με ειλικρίνεια την ταυτότητα του Facebook σε έναν πραγματικό κόσμο γεμάτο με συνδεδεμένες συσκευές παντού». 
 
H παρακολούθηση των χρηστών στις φυσικές τοποθεσίες θα γινόταν χρησιμοποιώντας συσκευές Bluetooth εντός εμπορικών καταστημάτων για την καταγραφή των καταναλωτικών συνηθειών των χρηστών.


 
 
 
 
 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael