Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Gov.gr: Το νέο site για τις συναλλαγές με το κράτος – Τι αλλάζει στα ΚΕΠΤο Υπουργείο Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ανάπτυξης ενός Εθνικού Πλαισίου Απλούστευσης Διαδικασιών και Μείωσης της Γραφειοκρατίας 
Τη δημιουργία νέου ιστοτόπου για τις συναλλαγές με το κράτος αλλά και την πρόθεσή του να αναζωογονηθούν τα «παραμελημένα ΚΕΠ» προανήγγειλε στην ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής και στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, «δημιουργείται μία κεντρική Διαδικτυακή Πύλη, το gov.gr, ένα κεντρικό σημείο εισόδου και ψηφιακής εξυπηρέτησης, όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι ψηφιακές λύσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες και λοιποί συναλλασσόμενοι με το Δημόσιο. 

Gov.gr: Το νέο site για τις συναλλαγές με το κράτος – Τι αλλάζει στα ΚΕΠ  
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης (Eurokinissi)

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΠ. Όπως είπε, αποτελούν έναν «από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς του ελληνικού κράτους και γι’ αυτό απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια έχουν παραμεληθεί. Ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο αυτόν το εξαιρετικό θεσμό. Τον ενδυναμώνουμε και τον αξιοποιούμε. Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε μια εκ νέου αξιολόγηση των υπηρεσιών που παρέχουν, θα ξαναδούμε το πλαίσιο λειτουργίας τους ώστε να το εκσυγχρονίσουμε. Θα αναβαθμίσουμε τις υποδομές τους στα πρότυπα των καλύτερων δομών εξυπηρέτησης του ιδιωτικού τομέα».

Ο νέος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόνισε ότι  στον ψηφιακό τομέα «η Ελλάδα είναι ουραγός σε όλους τους δείκτες, μένοντας πίσω από χώρες που πριν από δέκα χρόνια δεν θα συγκρινόμασταν καν ως μεγέθη. Σε αυτό σίγουρα συνέβαλε η δεκαετής κρίση, έπαιξε όμως καθοριστικό ρόλο η απουσία κεντρικού σχεδίου και η λανθασμένη ιεράρχηση προτεραιοτήτων.
Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν από τους πιο γνωστούς και αξιόπιστους δείκτες, το Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστό ως DESI – Digital Economy and Society Index. Ο δείκτης αυτός κατατάσσει τα κράτη – μέλη ανάλογα με τις ψηφιακές τους επιδόσεις. Το 2019, για ακόμα μία χρονιά, η χώρα μας κατετάγη μεταξύ των τελευταίων: 26η ανάμεσα στα 28 κράτη – μέλη, οριακά πάνω από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Αν μάλιστα επικεντρωθούμε στο σκέλος των ψηφιακών δημοσίων υπηρεσιών, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, αφού η Ελλάδα πέφτει ακόμα μία θέση».

 Ακόμη υποστήριξε ότι «το νέο Υπουργείο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ανάπτυξης ενός Εθνικού Πλαισίου Απλούστευσης Διαδικασιών και Μείωσης της Γραφειοκρατίας, το οποίο – ανάμεσα σε άλλα - θα περιλαμβάνει:

•    Τη δημιουργία ενός μητρώου διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους πολίτες, ώστε να μπορούν να ξέρουν ποιες διαδικασίες ισχύουν και για ποια υπόθεση τους. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεργαστούμε με όλα τα υπουργεία για να καταγράψουμε τις διαδικασίες τους.
•    Την έναρξη ενός οριζόντιου προγράμματος μέτρησης και μείωσης διοικητικών βαρών της νομοθεσίας προς επιχειρήσεις και πολίτες παρόμοιο με εκείνο που είχε τρέξει το 2014 ο τότε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινός Πρωθυπουργός με τον ΟΟΣΑ».
 ethnos.grTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael