Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία εις μνήμην του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου (φωτο)



Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2019 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, στον Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου εις μνήμην του νεοφανούς Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου από τους Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα. 

Στο τέλος της ακολουθίας οι πιστοί ασπάσθηκαν μία ξύλινη πρεσαριστή εικονίτσα της Παναγίας, που είχε δώσει ως ευλογία ο Άγιος Παΐσιος στον π. Βασίλειο το έτος 1971.
Αρκετοί από τους ανθρώπους που ζουν στην Σιάτιστα γνώρισαν τον Άγιο Παΐσιο, τον έζησαν, διδάχθηκαν από αυτόν, ωφελήθηκαν, δέχθηκαν την ευλογία του και τη χάρη του και την θαυμαστή του επέμβαση στη ζωή τους.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ο π. Βασίλειος, απευθυνόμενος στους φιλάγιους και φιλέορτους πιστούς, που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου Γέροντος  Παϊσίου, ανέφερε ότι «την πρώτη του γνωριμία με τον Άγιο Παΐσιο την είχε το 1971, όταν τον επισκέφθηκε στο Άγιον Όρος, επειδή είχε ακούσει ότι εκεί υπήρχε κάποιος σπουδαίος μοναχός, ο οποίος αγωνίζεται ασκητικά και προσπαθεί να τηρεί το λόγο του Θεού. Δηλαδή, δεν έκανε τίποτε άλλο ο Άγιος Παΐσιος, παρά να τηρεί επακριβώς το λόγο του Θεού».

Στο τέλος ο π. Βασίλειος και ο π. Νέστορας έδωσαν μια εικονίτσα του Αγίου Παϊσίου σε όλους τους πιστούς για ευλογία.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία 12 Ιουλίου 2019 ανήμερα της Εορτής, από τις 7:30 - 10:00 το πρωί.









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael