Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Να ακυρωθεί η κατασκευή διοδίων στην Εγνατία, στον κόμβο Σιάτιστας – Απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου




Την ακύρωση των σχεδίων κατασκευής σταθμών μετωπικών και πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό -στον κόμβο της Σιάτιστας, απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου, με νέα ομόφωνη απόφασή του ενάντια στα διόδια.

Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου την Τετάρτη, καθώς κάτοικοι και δημοτικοί παράγοντες βλέπουν τις τελευταίες μέρες να εγκαθίστανται εργολάβοι για να κάνουν προεργασίες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής των διοδίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις στην περιοχή του Βοΐου, καθώς άπαντες νόμιζαν πως τα σχέδια για κατασκευή διοδίων στο ύψος της Σιάτιστας είχαν παγώσει μετά τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής. Εξάλλου, τη σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα είχε ζητήσει την περασμένη εβδομάδα με σχετικό αίτημα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου” με επικεφαλής τον  Βαγγέλη Καραμπατζιά, ενώ αντίδραση για το θέμα υπήρξε και από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Βοΐου, Χρήστο Ζευκλή, ο οποίος επισκέφθηκε μάλιστα τα γραφεία της Εγνατία Οδός και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την κατασκευή διοδίων στην περιοχή της Σιάτιστας.



«Πήραμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση ομόφωνα ότι δεν δεχόμαστε να γίνουν διόδια -μετωπικά και πλευρικά- στο ύψος της Σιάτιστας, που τονίζει ότι  είμαστε κάθετα αντίθεοι στην κατασκευή διοδίων, όπως είχαμε πάρει αντίστοιχη απόφαση εδώ και καιρό και ζητάμε να ακυρωθούν τα σχέδια κατασκευής διοδίων στον κόμβο της Σιάτιστας», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr»  ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Ανέφερε μάλιστα ότι ήδη σε συνάντηση που έγινε για το θέμα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, ζητήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας «για να πάρει απόφαση ενάντια στην κατασκευή διοδίων, όπως είχε πάρει την προηγούμενη φορά που είχε ανακύψει το θέμα των διοδίων στο ύψος της Σιάτιστας». Αντίστοιχη επίσκεψη, είπε,  έγινε και  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας και ζητήθηκε η βοήθεια του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Βασίλη Μιχελάκη, ο οποίος ωστόσο δήλωσε πως το θέμα βρίσκεται εκτός των αρμοδιοτήτων του καθώς αφορά το αρμόδιο υπουργείο.

Ο δήμαρχος Βοΐου δήλωσε επίσης ότι ζητείται η παρέμβαση όλων των βουλευτών της περιοχής και ότι θα γίνει παρέμβαση στους υπουργούς και σε όλους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να συνδράμουν για να μην γίνουν τα διόδια στην περιοχή τα οποία θα επιβαρύνουν οικονομικά τους κατοίκους της περιοχής.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου για ακύρωση των σχεδίων κατασκευής διοδίων στον κόμβο της Σιάτιστας, επικαιροποιεί ουσιαστικά το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου που είχε εγκριθεί στις 6/6/2017 και εξέφραζε την κατηγορηματική άρνησή του στην κατασκευή σταθμών στα όρια του Δήμου Βοΐου, διότι θα δημιουργήσουν αρνητικές επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής αλά και θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην επισκεψιμότητά της.


Πηγη: e-ptolemeos.gr






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael