Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Λέσβος: 8 από τις καλύτερες παραλίες της


Μόνοι σε μια αχανή αμμουδιά χωρίς ομπρέλες ούτε ξαπλώστρες, με μοναδική ηχητική υπόκρουση το κύμα που σκάει σχεδόν στα πόδια σας και τη μακρινή μουσική από κάποια καντίνα.
Στη Μυτιλήνη θα ζήσετε αυτή την εμπειρία ακόμα και στην καρδιά του Αυγούστου, όταν τα υπόλοιπα νησιά βουλιάζουν από κόσμο. Ατελείωτα χιλιόμετρα ακτής στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας περιμένουν κάθε χρόνο τους ορκισμένους λάτρεις της γαλήνης και της φύσης. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η Μυτιλήνη δεν έχει προτάσεις και για όσους αναζητούν πιο έντονες συγκινήσεις, όπως θαλάσσια σπορ ή διασκέδαση με κοκτέιλ στην άμμο από νωρίς το πρωί. 
Άγιος Ισίδωρος
Με βοτσαλάκι, άμμο και κρυστάλλινα νερά, είναι όχι τυχαία μια από τις πιο τουριστικές παραλίες της Λέσβου, αλλά όπως συμβαίνει στις περισσότερες από αυτές, χάρη στο μέγεθός της δεν θα νιώσετε στριμωγμένοι ανάμεσα στον κόσμο. Συνδυάστε μια βουτιά στον Άγιο Ισίδωρο με ουζάκι στο γειτονικό Πλωμάρι, που φημίζεται για τα αποστακτήριά του.
Βατερά
Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, μήκους σχεδόν 10 χιλιομέτρων, είναι μια τεράστια αμμουδιά που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις καθώς, αναπόφευκτα, συνδυάζει και τα οργανωμένα σημεία, με καταστήματα και beach bars, και τις ελεύθερες από ομπρέλες και ξαπλώστρες περιοχές που προσφέρουν σχετική απομόνωση.

Βατερά

Άγιος Ερμογένης

Το σκηνικό αλλάζει εντελώς σε αυτόν το μικροσκοπικό κολπίσκο, που έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο εκκλησάκι του: Τα πεύκα, η άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν μια εικόνα που θυμίζει περισσότερο Ιόνιο παρά Βορειοανατολικό Αιγαίο. Λόγω του μικρού μεγέθους της παραλίας και της κοντινής της απόστασης από την πόλη της Μυτιλήνης γεμίζει εύκολα με κόσμο, γι’ αυτό επισκεφτείτε την καλύτερα νωρίς το πρωί ή εκτός Αυγούστου.
Χρούσος (κεντρική φωτό)
Στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στην Ερεσό και το χωριό του Μεσοτόπου, ένας χωματόδρομος οδηγεί σε αυτή την τεράστια αμμουδιά, κοινό μυστικό τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε Μυτιληνιούς αλλά και ξένους επισκέπτες που κάποιος τους σύστησε το Χρούσο. Καθώς τα λιγοστά σπίτια του ομώνυμου οικισμού δεν διακρίνονται από την παραλία, αν την επισκεφτείτε εκτός σεζόν θα νιώσετε σαν σύγχρονοι Ροβινσώνες.
Εφταλού
Μετά από μια βόλτα στο Μόλυβο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το καλοδιατηρημένο κάστρο του 14ου αιώνα, συνεχίστε οδικώς μέχρι την Εφταλού. Στο τέλος του δρόμου, μετά τα ιαματικά λουτρά της Εφταλούς, που επίσης αξίζει να δοκιμάσετε, και τον οικισμό, θα βρείτε μια εξοχική ταβέρνα, αφετηρία για μια σειρά από κολπίσκους. Μη σας αποθαρρύνουν τα βότσαλα και οι πέτρες: αξίζει να κάνετε μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά της Εφταλούς, ενώ απολαμβάνετε την άγρια και ανόθευτη ομορφιά του τοπίου.

Εφταλού, ιαματικά λουτρά

Χρυσή Άμμος
Στην περιοχή του Μανταμάδου θα βρείτε αυτή τη σχεδόν εξωτική παραλία, ιδανική για παιδιά καθώς συνδυάζει την ψιλή άμμο με τα ρηχά νερά. Για να βρεθείτε στη Χρυσή Άμμο, φτάνετε με το αυτοκίνητο, μέσα από ένα χωματόδρομο, σε μια περιφραγμένη έκταση με ελεύθερη πρόσβαση, παρκάρετε και διασχίζετε ένα βατό μονοπάτι περίπου 300 μέτρων. Όσοι την έχουν επισκεφτεί, θα σας διαβεβαιώσουν ότι αξίζει τον κόπο.
Ερεσός
Η επίσης αχανής αμμουδιά της Σκάλας Ερεσού συνδυάζει τα πάντα: και θαλάσσια σπορ και διασκέδαση στα μπαράκια που παρατάσσονται κατά μήκος της με τραπεζάκια πάνω σε ξύλινες εξέδρες και καθαρά αλλά κρύα νερά – οι περισσότερες θάλασσες του νησιού είναι κρύες, αλλά η Ερεσός διεκδικεί μία από τις πρώτες θέσεις. Αν θέλετε να αποδράσετε από τα πλήθη τουριστών που κατακλύζουν τη Σκάλα Ερεσού τον Αύγουστο, κινηθείτε προς το άκρο της παραλίας, εκεί όπου τελειώνει ο οικισμός.


Ερεσός
Παναγιά Κρυφτή
Δεν είναι ακριβώς παραλία, αλλά ένας πανέμορφος βραχώδης κολπίσκος. Από την παραλία Μελίντα ένας χωματόδρομος περίπου 2,5 χιλιομέτρων, που μπορείτε να διασχίσετε με τα πόδια ή το αυτοκίνητό σας, θα σας οδηγήσει στο σημείο όπου βρίσκεται το ομώνυμο ξωκλήσι, πραγματικά κρυμμένο ανάμεσα στα βράχια, να ατενίζει τα τιρκουάζ νερά που σας προσκαλούν για μια δροσιστική βουτιά. Τα ίδια βράχια σχηματίζουν σε ένα σημείο μια μικροσκοπική πισίνα, σχεδόν σε μέγεθος μπανιέρας, όπου αναβλύζουν ζεστά ιαματικά νερά.


arttravel.gr



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael