Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τραγωδία: Στους 7 οι νεκροί στη Χαλκιδική – Ανυπολόγιστες οι καταστροφές (φωτο-βίντεο)



 
Έξι νεκροί. Σχεδόν 100 τραυματίες. Ανυπολόγιστες καταστροφές. Η φονική κακοκαιρία που σάρωσε το βράδυ της Τετάρτης (10.07.2019) τη Χαλκιδική αφήνει πίσω του θάνατο και συντρίμμια.
νεκροί, ανάμεσά τους δυο παιδιά, δεκάδες τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χειμάρρους: αυτός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν βράδυ τη Χαλκιδική.
Μια θεομηνία που κράτησε μόλις λίγα λεπτά, στέρησε τη ζωή από έξι ανθρώπους, κατέστρεψε σπίτια και περιουσίες, άφησε εκατοντάδες σε απόγνωση.
Αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή της Ποτίδαιας ανέφεραν ότι το ισχυρότατο μπουρίνι κράτησε μόλις δέκα λεπτά. «Μας χτύπησε τυφώνας» είπαν κάτοικοι από τα Νέα Πλάγια στο Thestival. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και όσοι ήταν σε ανοιχτό χώρο δεν είχαν το χρόνο για να προστατευτούν.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν τα Νέα Πλάγια. Οι ισχυροί άνεμοι γκρέμισαν μπαλκόνια και προσόψεις κτιρίων. Μετακίνησαν αυτοκίνητα και διέλυσαν λυόμενες κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο. Αρκετοί δρόμοι αποκλείστηκαν από πτώσεις δέντρων. Η Πυροσβεστική 450 τηλεφωνήματα και κλιμάκιά της προχώρησαν στην κοπή και απομάκρυνση 90 δέντρων.


Δείτε εικόνες από την καταστροφή στη Χαλκιδική 

Ελικόπτερο εντόπισε πτώμα άνδρα
Οι Αρχές εντόπισαν πτώμα άντρα έξι ναυτικά μίλια από την ακτή, ανάμεσα στη Σωζόπολη και την Καλλικράτεια, που ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει στον 62χρονο ψαρά, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 7 από την θεομηνία στη Χαλκιδική.

Όπως έγινε γνωστό η σορός εντοπίστηκε ανάμεσα στην Καλλικράτεια και τη Σωζόπολη.

Από την πρώτη στιγμή έκανε έρευνες το Λιμενικό Σώμα στην θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό 62χρονου ψαρά.

Όπως έγινε γνωστό, είχε πάει με την ξύλινη βάρκα του γύρω στις 18.00 για ψάρεμα και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.


Πηγη: skai.gr 


Στις 06:20 το πρωί ξεκίνησε σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ενώ για τις εξελίξεις στη Χαλκιδική ενημερώνεται συνεχώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρώτο φως της μέρας αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να μιλήσει ακόμη με βεβαιότητα για τίποτα. Χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στον ΣΚΑΙ πως «δεν ξέρουμε αν έχουμε την πλήρη εικόνα».

Η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δύναμη 150 πυροσβεστών παραμένει επί ποδός για να ανοίγει δρόμους που έκλεισαν από δέντρα που έπεσαν. Η περιοχή παραμένει βυθισμένη στο σκοτάδι.


Δείτε περισσότερα στο newsit.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael