Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Γη από ψηλά: Βίντεο της NASA που κόβει την ανάσα


Η θέα από το «γραφείο» στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του αστροναύτη της NASA, Νικ Χαγκ, είναι ασύγκριτη και εκείνος είναι ο μόνος που μπορεί να δει -σχεδόν- τα πάντα.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό timelapse της θέας του Χαγκ από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το βίντεο διάρκειας μόλις ενός λεπτού, συμπυκνώνει 30 λεπτά τροχιάς γύρω από τη Γη, από τον Ειρηνικό μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό.

«Πήρα μια στιγμή για να καταγράψω την ομορφιά του πλανήτη μας σήμερα. Έμεινα έκπληκτος βλέποντας τα σύννεφα να εξαφανίζονται μέσα στις σκιές», έγραψε ο Χαγκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο οποίος βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τις 14 Μαρτίου και αναμένεται να επιστρέψει στη Γη τον Οκτώβριο.

Ο Χαγκ μάλιστα είχε τη δυνατότητα να μιλήσει στην τάξη του γιου του. «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω σήμερα με την τάξη του γιου μου. Είναι σαν “μέρα – φέρνω τον μπαμπά στο σχολείο”», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αστροναύτης στις 17 Μαΐου, μέσω Twitter.

Ο Χαγκ εκτοξεύτηκε με επιτυχία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο πλαίσιο του προγράμματος «Expedition 59» μαζί με την αστροναύτη Christina Koch και τον Ρώσο κοσμοναύτη Alexey Ovchinin, καθώς η πρώτη απόπειρα στις 11 Οκτωβρίου του 2018, δεν στέφθηκε με επιτυχία.newsone.gr
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael