Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το μεγάλο κόλπο με τα καύσιμα : Την ανηφόρα τραβά η τιμή της βενζίνης


«Φωτιά» πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι έχουν πάρει οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε νησιά κι άλλες παραθεριστικές περιοχές
 
Το μεγάλο κόλπο με τα καύσιμα : Την ανηφόρα τραβά η τιμή της βενζίνης | in.gr

«Φωτιά» πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι έχουν πάρει οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε νησιά κι άλλες παραθεριστικές περιοχές. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το μεγάλο κόλπο… με την αμόλυβδη βενζίνη καθώς το κύκλωμα της αγοράς για μια ακόμη φορά δεν περνά της μειώσεις των διεθνών τιμών του Μπρεντ στις αντλίες των πρατηρίων.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα οποία αναδεικνύεται η μεγάλη καθυστέρηση στις μετακύλιση των μειώσεων των διεθνών τιμών στις αντλίες των βενζινάδικων.

Από τις 26 Απριλίου οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου Μπρεντ άρχισαν να μειώνονται και μέχρι τις 31 Μαΐου η πτώση ήταν της τάξης του 17%. Τον Απρίλιο το Μπρεντ είχε εκτιναχτεί στα 74,14 δολάρια το βαρέλι ωστόσο στις 31 Μαΐου έπεσε στα 61,10 δολάρια το βαρέλι, εντούτοις για την ίδια περίοδο η αμόλυβδη βενζίνη μειώθηκε ανεπαίσθητα στα 1,642 ευρώ το λίτρο.

Ενδεικτικό των κερδοσκοπικών πιέσεων, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, είναι και το γεγονός πώς αν και το Μπρεντ μειώθηκε στα πρατήρια η λιανική τιμή πώησης της αμόλυβδης δεν γύρισε ποτέ στην περιοχή των 1,477 ευρώ το λίτρο.

Έτσι στο Καστελόριζο η αμόλυβδη έχει εκτοξευτεί στα 1,998 ευρώ το λίτρο, στη Σαντορίνη πωλείται έως και 1,989 ευρώ, στη Μύκονο μέχρι 1,959 ευρώ, στη Νάξο φτάνει ακόμη και τα 1,95 ευρώ το λίτρο αλλά και στα Δωδεκάνησα η αμόλυβδη έχει εκτοξευτεί ακόμη και στα 1,88 ευρώ το λίτρο.
in.grTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael