Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δύο κατσίκια η λεία αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στην Άρδασσα! – Να παρθούν μέτρα ζητάει ο κτηνοτρόφος



Μια μεγαλώσομε αρκούδα εμφανίστηκε δύο φορές μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, στην Άρδασσα Εορδαίας, μάλιστα άγριο ζώο κατασπάραξε δύο κατσίκας στις «επιδρομές» της.

Όπως αναφέρει μιλώντας στον «Π» ο κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, με 300 ζώα, στην περιοχή, Σάββας Αμαραντίδης, η αρκούδα έγινε και από τον ίδιο αντιληπτή τη δεύτερη φορά, με τον ίδιο τρομαγμένο να φωνάζει, προσπαθώντας να τη διώξει, ανεπιτυχώς. Ειδικότερα, ο ίδιος αντιλήφθηκε την εμφάνιση της αρκούδας, την πρώτη φορά, την Τρίτη το πρωί, οπότε και βρήκε φαγωμένο ένα κατσίκι του. 

Η επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του, ενώ εκ νέου η ίδια αρκούδα εμφανίστηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Ο κτηνοτρόφος, περιγράφει πως φώναζε για να την εκφοβίσει και όταν το ζώο απομακρύνθηκε, ήρθε αντιμέτωπος με το θέαμα, αφού είχε φάει ένα κατσίκι ακόμα. «Ζητάμε τον Αρκτούρο ή κάποια άλλη υπηρεσία να μας προστατέψει», λέει χαρακτηριστικά στον «Π» ο κ. Αμαραντίδης, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι – κτηνοτρόφοι της περιοχής είναι φιλόζωοι και δεν μπορούν να «πάρουν» τα όπλα για να προστατέψουν τις περιουσίες τους. 

Επειδή στο σημείο (ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό), υπάρχει και η κτηνοτροφική του μονάδα, ο ίδιος αναγκάζεται να κοιμάται τις τελευταίες ημέρες εκεί, προκειμένου να προστατέψει την περιουσία του. «Έχω άλλα 300 ζώα στην κτηνοτροφική μονάδα. Αν μπει μέσα, η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι τεράστια», λέει χαρακτηριστικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.


 


Πηγή: e-ptolemeos.gr









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael