Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μουντιάλ 2030: Επίσημη η κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας - ΠορτογαλίαςΙσπανία και Πορτογαλία ανακοίνωσαν την κοινή υποψηφιότητά τους για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, το οποίο προτίθενται να διεκδικήσουν από κοινού και οι Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία. Εκτός έμεινε το Μαρόκο.

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των Ισπανίας και Πορτογαλίας ανακοίνωσαν την κοινή υποψηφιότητά τους για τη διεκδίκηση διοργάνωσης της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2030. 

Οι δύο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου είχαν καταθέσει υποψηφιότητα και για τη διοργάνωση  του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, η οποία τελικά ανατέθηκε στη Ρωσία. Εκτός του σχήματος διεκδίκησης τελικά έμεινε το Μαρόκο, καθώς ύστερα από πιέσεις των UEFA και FIFA κρίθηκε ασύμφορο να κατατεθεί φάκελος από χώρες διαφορετικής ηπείρου (παρά το γεγονός ότι γεωγραφικά είναι κοντά).
Υπενθυμίζεται ότι μνημόνιο συνεργασίας για φάκελο με σκοπό την κατάθεση υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 (όπως και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2028) υπέγραψαν τον Απρίλιο οι Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία.

Ενδιαφέρον (όχι επίσημα) για κοινή υποψηφιότητα έχουν εκδηλώσει οι Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη (η Βολιβία είναι πρόθυμη να συνδράμει). Η διοργάνωση του 2022 έχει ανατεθεί στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου), ενώ του 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.


sport24.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael