Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νέα Υόρκη: Μία αξέχαστη ξενάγηση στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ (φωτο)


Ένα ταξίδι που πολλοί ονειρεύονται, λίγοι όμως το τολμούν… Καλώς ήρθατε στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ… κυριολεκτικά!


Της Δανάης Νομικού
Από μικρό παιδί, η Νέα Υόρκη «πρωταγωνιστούσε» στις περισσότερες ταινίες, σειρές και φωτογραφίες που τύχαινε να δω και κάθε φορά με έπειθαν ολοένα και περισσότερο πως είναι η πόλη των ονείρων μου… και πραγματικά είναι!
Προσωπικά, θεωρώ πως τα έχει όλα: ομορφιά, πάρκα, μουσεία, βόλτες, φαντασμαγορικά κτήρια, ουρανοξύστες, πολιτισμό, καλό φαγητό, πάρτι αλλά και…ήρεμη ζωή. 

Ας ξεκινήσει η «ξενάγηση»…
Ας το πάρουμε από την αρχή όμως… Καταρχάς, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη θα έχεις σίγουρα το λεγόμενο τζετ λαγκ, αλλά θα το ξεπεράσεις γρήγορα, ελπίζω.
Μπορεί να είναι μία χαώδης πόλη, αλλά η μετακίνηση γίνεται πολύ εύκολη αμέσως μόλις την κατανοήσεις.. άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι λεωφόροι της είναι ονομασμένοι αριθμητικά.
Το να περπατήσεις κάποια τετράγωνα είναι σίγουρα ευχάριστο, αλλά για τις μεγαλύτερες διαδρομές προτίμησε το μετρό… σε προειδοποιώ δεν είναι και ιδιαίτερο καθαρό, αλλά δεν διαφέρει πολύ από αυτό της Ελλάδας. Η άλλη σου επιλογή είναι ταξί, αλλά σε ώρες αιχμής μια διαδρομή λίγων – σχετικά – λεπτών το πιθανότερο είναι να διπλασιαστεί… και λίγο λέω!
 
Σέντραλ Πάρκ
Η βόλτα στο Σέντραλ Πάρκ είναι σίγουρη… Το περίφημο πάρκο βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν και είναι πραγματικά αχανές. Μέσα στο πράσινο – πολλά δέντρα, μικρούς βράχους, τεχνητή λίμνη ,ζωολογικός κήπο – θα δεις ανθρώπους χαμογελαστούς να τρώνε, να κάνουν βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο ή να απολαμβάνουν το πρωινό τους τζόκινγκ.....


Η συνέχεια στην neaselida.gr




https://siatista-info.blogspot.com/2019/04/blog-post_22.html





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael