Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δύσκολο καλοκαίρι με ακραία καιρικά φαινόμενα προβλέπουν οι Αμερικάνοι για Ελλάδα και Ευρώπη


Το σκηνικό θα συνθέτουν εκτός από υψηλές θερμοκρασίες, πλημμύρες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι

Ξηρασία, καύσωνα, καταστροφικές πλημμύρες, κεραυνούς, αλλά και ανεμοστρόβιλους στην Ευρώπη προβλέπουν Αμερικανοί μετεωρολόγοι για το καλοκαίρι που έρχεται.
Μάλιστα, στον χάρτη που υπάρχει στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας Accuweather φαίνονται όλες οι περιοχές των Βαλκανίων με έντονο κόκκινο, ενδεικτικό του τι είδους θερμοκρασίες προβλέπονται για τους προσεχείς μήνες. Επίσης, πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα, προβλέπουν σφοδρές καταιγίδες, αλλά και κύματα καύσωνα.


Γενικότερα, για τη «γειτονιά» μας αναμένεται να υπάρχουν ισχυρές καταιγίδες που θα πλήξουν και τις Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τα καιρικά φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται από αστραπές, πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δημιουργηθούν και ανεμοστρόβιλοι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Accuweather ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε Ισπανία και Γερμανία, ενώ στις ιβηρικές χώρες αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει σε κάποια σημεία μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, μπορεί να επηρεαστεί και η Πορτογαλία.
Όσο για Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία, μπορεί η θερμοκρασία να μην ανέβει στα επίπεδα των χωρών της Νότιας Ευρώπης, ωστόσο εκεί αναμένεται να... διψάσουν, καθώς προβλέπεται αρκετή ξηρασία.
newsbeast.gr
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael