Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ασκηταριό του Οσίου Νικάνορος (φωτο)




Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα υπό το φως των κεριών, τελέστηκε στο χώρο του ασκηταριού του Οσίου Νικάνορος που βρίσκεται "σφηνωμένο" στο βράχο του όρους Καλλίστρατου, πανηγυρική Θεία Λειτουργία τη Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019 στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται εκεί, ανήμερα της -μεταθετής- εορτής του μεγαλομάρτυρος.
 
Παρά το δύσβατο της περιοχής και τις μεγάλες δυσκολίες πρόσβασης (περίπου 400 υποτυπώδη σκαλιά και με κλίση να θυμίζει χώρο αναρρίχησης), δεκάδες πιστών, μεταξύ αυτών και γυναίκες (το "άβατο" ισχύει μόνο για το μοναστήρι), βρέθηκαν στον ιερό βράχο, λίγα μόλις μέτρα πάνω από τη στάθμη της λίμνης Ιλαρίωνα, σε ένα φυσικό τοπίο άκρως επιβλητικό.
 
Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο ηγούμενος της Ι. Μονής του Οσίου Νικάνορος αρχιμ. Σεραφείμ, που με το αντίδωρο μοίρασε και κόκκινα αυγά σε όλους τους προσκυνητές.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη ιστορική Θεία Λειτουργία στο χώρο της σπηλαιοσκήτης-ασκηταριού, μετά από 100 και πλέον έτη, είχε τελεστεί την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, εορτή του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και καθιερώνεται στο εξής για τη μέρα αυτή.





mikrovalto.gr


https://siatista-info.blogspot.com/2019/04/blog-post_22.html



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael