Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Παγκόσμια απεργία για το κλίμα: Χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν στους δρόμους


Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μαθητές πραγματοποίησαν πορείες για την προστασία του περιβάλλοντος

Εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Παγκόσμιας απεργίας για το κλίμα» εν όψει ευρωεκλογών, από όλη την Ευρώπη.
Στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μαθητές πραγματοποίησαν πορείες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Με πλακάτ με συνθήματα όπως «There is no planet B» (Δεν υπάρχει πλανήτης Β), «Save our planet» (Σώστε τον πλανήτη μας) και «The earth is not dying, it is being killed» (Η γη δεν πεθαίνει, δολοφονείται) οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στη Γη.

Στη Θεσσαλονίκη, μαθητές και μαθήτριες ένωσαν επίσης τις φωνές τους με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, διαδηλώνοντας στον Λευκό Πύργο.

Το παγκόσμιο κίνημα, Global Climate Strike, διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας FridaysForFuture από τον Αύγουστο του 2018 με τη μαζική συμμετοχή μαθητών που απέχουν από τα μαθήματά τους και την 16χρονη ακτιβίστρια που έγινε σύμβολο της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής, Γκρέτα Τούνμπεργκ, να πρωτοστατεί.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση κατεπείγουσα εφαρμογή των ενδιάμεσων στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού με καταληκτικό ορίζοντα το 2030 με γενναίες επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση, άμεση ακύρωση των εξορύξεων σε θάλασσες και βουνά και κήρυξη Κλιματικής Έκτακτης Ανάγκης στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το κλίμα πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα, στον Άγιο Νικόλαο και στην Κέρκυρα.


Η συνέχεια tovima.grTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael