Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δήμος Βοΐου - Β’ γύρος εκλογών - Ο διάλογος είναι απαραίτητοςΑν ανατρέξουμε στην λατινική γραμματεία, θα δούμε πως το πλήρες κείμενο μιας γνωστής παροιμίας είναι «verba volant, scripta manent». Δηλαδή «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν».


Μετά τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου στο Βόιο, εύκολα οι δύο υποψήφιοι μπορούν να συγκριθούν, όταν μιλήσουν για το πρόγραμμα που θα θελήσουν να υλοποιήσουν.

Το internet και το ραδιόφωνο ανοίγει την πόρτα σε κάθε σπίτι. Οφείλουν οι δύο συνυποψήφιοι για να μας βοηθήσουν στην επιλογή μας στον Β’ Γύρο, να μας δώσουν την ευκαιρία να τους ακούσουμε και τους δύο να παρουσιάζουν και να τεκμηριώνουν το πρόγραμμα τους. Δίπλα – δίπλα. Σε ελεύθερο ραδιοφωνικό διάλογο, αμφότεροι θα μπορούν να το υποστηρίξουν με τα επιχειρήματα τους. Ο καθένας θα μπορεί να αμφισβητήσει την ρεαλιστικότητα και το περιεχόμενο του προγράμματος του αντιπάλου του. Θα μάθουμε αν έχουν προτάσεις για:

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου.
Το οικονομικό άνοιγμα που υπάρχει.
Την πολιτιστική κληρονομιά μας.
Την τουριστική ανάπτυξη του Βοΐου.
Την αγροτική και την κτηνοτροφική οικονομία της περιοχής.
Την πρόσβαση της περιοχής σε φθηνότερες και καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Πολλά πράγματα, σωστά έμειναν στο παρελθόν, γιατί πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός.

Το Βόιο πρέπει να φύγει από την λογική της εκλογικής αναμέτρησης «πόρτα – πόρτα». Των αστήριχτων υποσχέσεων. Εκεί όπου αυτός που θα λάβει την υπόσχεση δεν θα μπορεί να εξετάσει την ορθότητα της. Εκεί όπου «τα λόγια πετούν».

«Τα γραπτά μένουν» και πάνω σε αυτά θα πρέπει να κρίνουμε, το πρόσωπο, την ομάδα του, το έργο του καθενός στο μέλλον. Στα γραπτά είναι το πρόγραμμα του, το οποίο έχει αναπτύξει ραδιοφωνικά και έχει καταγραφεί.

Άρα δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει επιτέλους ένας ραδιοφωνικός διάλογος ή debate όπως πολύ απλά αποκαλείται.

Λάζαρος Γ. Κώτσικας
Πολιτικός Μηχανικός, PhD
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael