Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ σε μεταγραφή Γιώργου Σεφέρη (βίντεο)



ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ ΔΕΙΓΜΑ, ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ", ΣΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ. ΕΠΕΙΔΗ Η “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ” ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΕΡΜΗΝΕΥΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ, ΘΕΩΡΗΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟ, ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. 


Ηχόραμα που κάνει «εύγλυπτα» κατανοητό, το Iερό Kείμενο. Το κείμενο της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ θεωρείται δυσκολονόητο ανάγνωσμα και ακόμη, κάποιοι λένε, πως φοβίζει στην ανάγνωσή του. 

Όποιος όμως γνωρίσει αυτό το Iερό Kείμενο «ώς όλον», τότε μέσα από τη ροή του έργου, όπου η Βυζαντινή Αγιογραφία διαρκώς κινούμενη, στην οπτικοακουστική αυτή δημιουργία, μέσα από το φως και τα σύννεφα του Ελληνικού Ουρανού, μέσα από την άψογη μεταγραφή «του παλαιού κειμένου στη σημερινή λαλιά μας…(Γ. Σεφέρης)» και μέσα απ’ τη μοναδική ανάγνωση του Χρήστου Γιαννιώτη, τότε όλα γίνονται Φως, που χαροποιεί την ψυχή, καθ’ όσον «Μακάριος όποιος τ’ αναγνώσει και εκείνοι που ακούν τα λόγια της προφητείας...» (Αποκάλυψη 1.3). Το ηχόραμα έχει άριστες κριτικές από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, «..δίνοντάς της την αισθητική διάσταση που δύσκολα αποτυπώνεται και μάλιστα απολύτως ενδεδυμένη την Ορθόδοξη Πνευματικότητα...». 


Με πληροφορίες semifind.gr


















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael