Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης: 100 χρόνια από τη θυσία των Ελλήνων Χριστιανών του Πόντου – Συνεχίζουμε μέχρι τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας


Όταν 100 χρόνια μετά από τη θυσία 350.000 και πλέον Ελλήνων και Χριστιανών του Πόντου, ΔΕΝ υπάρχει ακόμη μια στοιχειώδης ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους θύτες τους.
Όταν το πιο βάρβαρο αποτύπωμα της οργανωμένης εθνικής και θρησκευτικής εκκαθάρισης των νεότουρκων, 100 χρόνια μετά είναι ακόμη και σήμερα βασικό μέρος της τουρκικής προπαγάνδας.

Όταν, παρά τα 100 χρόνια που πέρασαν, για τις μαζικές εκτελέσεις, τις βίαιες εκτοπίσεις και τις ανείπωτες αγριότητες εναντίον των Ελλήνων του Πόντου, δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.
Όταν 100 χρόνια δεν είναι αρκετά, προκειμένου η πρώτη φορά Αριστερά, να μην επικαλείται ακόμη και τη συγκεκριμένη γενοκτονία, για να καλλιεργεί στους πολίτες τεχνητούς διαχωρισμούς και νέους διχασμούς.
Τότε, ως ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, δηλώνουμε πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να τιμούμε τα αθώα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, όμως και με μια συγκεκριμένη υπόσχεση, όπως τη διατυπώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο δικό του μήνυμα:
«…Δεσμεύομαι ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σε συνεργασία με τις ποντιακές οργανώσεις, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα. Γιατί το θέμα είναι πάνω από όλα εθνικό και αφορά ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του Ελληνισμού, τους Ποντίους αδερφούς μας».


Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης

Ο Πρόεδρος
Παντελής ΚαρακασίδηςTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael