Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τα Διαβατά έγιναν νέα Ειδομένη


Δείτε εικόνες από drone που δείχνουν ένα ολόκληρο «χωριό»  από σκηνές - Οι πρόσφυγες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο

Σε νέα Ειδομένη έχουν μετατραπεί τα Διαβατά, καθώς οι πρόσφυγες για δεύτερη μέρα διαμηνύουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο, μέχρι να καταφέρουν να φύγουν προς τα σύνορα.

 
 Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν επιτήδειοι ενημέρωναν ψευδώς τους πρόσφυγες ότι η Ελλάδα θα άνοιγε χθες τα σύνορά της, με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να βρίσκονται στην περιοχή για να μπορέσουν να φύγουν προς χώρες της δυτικής Ευρώπης.

https://siatista-info.blogspot.com/2019/04/blog-post_22.html

Παρά τα επεισόδια που έγιναν χθες με τους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες-κρότου λάμψης, οι πρόσφυγες δεν έχουν την πρόθεση να απομακρυνθούν.

Πάνω από 600 άτομα συγκέντρωσαν σκουπίδια και τα έκαψαν, με αποτέλεσμα ο χώρος να σκεπαστεί από καπνό. Τρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς.


Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν θεαματικά πλάνα από drone που δείχνουν τι συμβαίνει έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά, που έχει δημιουργηθεί ένα χωριό από σκηνές. Στα πλάνα διακρίνεται και ο καπνός από τη φωτιά που έβαλαν οι πρόσφυγες σε απορρίμματα.
Φωτιά στα Διαβατά έβαλαν μετανάστες

Προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό
Χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, μια ομάδα προσφύγων επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της αστυνομίας. Στόχος ήταν να προχωρήσουν προς την Ειδομένη, αναμένοντας το «άνοιγμα» των συνόρων, κάτι που δεν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να συμβεί.

Όμως οι πρόσφυγες βρίσκονταν σε εγρήγορση από ψεύτικες αναφορές στο Facebook περί ανοίγματος των συνόρων στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στον χώρο δημιουργήθηκε ένταση και η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσει το πλήθος.

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από το Σταθμό Λαρίσης
Ωστόσο, όλοι οι πρόσφυγες που είχαν κάνει κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης αποχώρησαν. Νωρίτερα, είχαν κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές ζητώντας να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. Στελέχη από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μετέφεραν πρόσφυγες σε Οινόφυτα και Μαλακάσα.

Από σήμερα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων του ΟΣΕ και του Προαστιακού.




protothema.gr









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael