Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η διατροφή που σταματάει την πείνα

Η διατροφή που σταματάει την πείνα | in.gr
Πώς θα χορτάσετε και θα βάλετε τέλος στην υπερφαγία 
 
Αν νιώθετε ότι το στομάχι σας δε γεμίζει με τίποτα, δεν είστε η μόνη. Το τσιμπολόγημα χωρίς λόγο είναι μια κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι εξαιτίας της λιγούρας, της βαρεμάρας ή των κακών συνηθειών.
Πώς θα έχετε τον έλεγχο της διατροφής σας; Το κλειδί είναι να επιλέγετε πιο χορταστικά τρόφιμα και να υιοθετήσετε συνήθειες που τροφοδοτούν με ενέργεια το σώμα σας, έτσι ώστε να μη νιώθετε πείνα.
Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα το καταφέρετε αυτό. 

*Καταναλώστε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα
Σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επειδή χωνεύονται πιο αργά, σας κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα.

*Οργανώστε μικρά και συχνά γεύματα
Μην περιμένετε περισσότερες από τέσσερις ώρες μεταξύ των γευμάτων σας.
Είναι σημαντικό να βρείτε το μοτίβο που σας εξυπηρετεί περισσότερο. Αν μεταξύ των γευμάτων σας νιώθετε πείνα, τότε πρέπει να τρώτε συχνότερα.

*Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες
Μείνετε μακριά από το λευκό ρύζι, το λευκό ψωμί και τα ζαχαρούχα ποτά. Δεν είναι μόνο το προφανές πρόβλημα με τις θερμίδες αυτών των τροφίμων. Αυτά τα τρόφιμα διαταράσσουν την ινσουλίνη, επιδεινώνοντας το αίσθημα πείνας.
Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα, κάτι το οποίο κάνει τα λιποκύτταρα να αποθηκεύουν περιττές θερμίδες.

*Επιλέξτε τρόφιμα ολικής άλεσης
Έχουν χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο, επομένως μπορείτε να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτά.
Αντικαταστήστε, λοιπόν, το λευκό ψωμί με ψωμί ολικής άλεσης, το λευκό ρύζι με καστανό και θα παρατηρήσετε ότι νιώθετε πιο χορτάτη.

*Καταναλώστε καρύδια, αβοκάντο και λιναρόσπορο
Συμπεριλάβετε «καλά» λιπαρά σε κάθε γεύμα σας, ώστε να μειώσετε τα επίπεδα ινσουλίνης σας (μεταξύ άλλων).
Τα καρύδια μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος αντιμετωπίζει τα τρόφιμα και την πείνα, αυξάνοντας τη δραστηριότητα σε μια περιοχή στον εγκέφαλο που ρυθμίζει τον κορεσμό.
Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό τους γεύμα εκδήλωσαν 40% μικρότερη επιθυμία για φαγητό κατά τις επόμενες τρεις ώρες.
Όσον αφορά στο λιναρόσπορο, θα σας χορτάσει αμέσως. Προσθέστε λιναρόσπορο στη σαλάτα, στη βρώμη ή στο ρόφημά σας.

*Μην ξαπλώνετε με γεμάτο στομάχι
Τρώγοντας το τελευταίο γεύμα σας δύο ώρες προτού ξαπλώσετε, δίνετε στο σώμα σας χρόνο να χωνέψει και εξασφαλίζετε καλύτερη ποιότητα ύπνου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου καθημερινά, με τις λίγες ώρες ύπνου να έχουν συνδεθεί με αυξημένη όρεξη για φαγητό.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από ένα βράδυ με ελάχιστο ύπνο, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επηρεαστεί και να έχετε λιγούρες για επεξεργασμένους υδατάνθρακες.





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael