Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Άγιο Όρος: Κατάνυξη και δέος στην Ακολουθία του Επιταφίου της Μονής Ξενοφώντος


Κ.Δήμτσας (διοικητής Αγίου Όρους): «Τόπος διαφύλαξης των ιερών παραδόσεων και πηγή πνευματικής αναγέννησης η Αθωνική πολιτεία»

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ευλάβειας, δέους και συγκίνησης τελεστηκε η ακολουθία του Επιταφίου στο Άγιον Όρος.

AgioOros_Xenofontos_Epitafios_SD7755
Υπό το φως των κεριών, οι χοροί των ψαλτών και το τελετουργικό, που παραμένει αμετάβλητο αιώνες τώρα, δημιουργήσαν κατανυκτική ατμόσφαιρα για τους χιλιάδες προσκυνητες ,από κάθε γωνιά της γης, που έχουν κατακλύσει και φέτος τα μοναστήρια και τα κελιά για να συνεορτάσουν με τους πατέρες αυτές τις ημέρες.

AgioOros_Xenofontos_Epitafios_SD7440
AgioOros_Xenofontos_Epitafios_SD7516AgioOros_Xenofontos_Epitafios_SD7460
Ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. ΚωνσταντινοςΔημτσας παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφιου στην Μονή Ξενοφώντος της οποίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Γέρων Αλεξιος.

AgioOros_Xenofontos_Epitafios_SD7707AgioOros_Xenofontos_Epitafios_SD7993
Ο κ. Δήμτσας διετύπωσετις ευχές εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως προς τις Αρχές του Αγίου Όρους, την Ιερά Κοινότητα, τις Ι. Μονές, τις Αδελφότητες, υπογραμμίζοντας το σεβασμό δια του οποίου η Ελληνική Πολιτεία και ειδικότερα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών περιβάλλουν το Άγιο Όρος, ως Τόπο διαφύλαξης τωνιερών παραδόσεων μας και ως πηγή πνευματικής αναγέννησης σε καιρούς πνευματικής σύγχυσης και πενίας.
protothema.gr
https://siatista-info.blogspot.com/2019/04/blog-post_22.html

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael