Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Καμπανάκι» επιστημόνων για τη στοματική υγεία των Ελλήνων



Για δραματική επιδείνωση της στοματικής υγείας των Ελλήνων την τελευταία δεκαετία κάνει λόγο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής
 
«Καμπανάκι» επιστημόνων για τη στοματική υγεία των Ελλήνων | in.gr

Για δραματική επιδείνωση της στοματικής υγείας των Ελλήνων την τελευταία δεκαετία κάνει λόγο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, που διενεργήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδόνα στα δόντια, ενώ μόνο το 0,7% των ενηλίκων ηλικίας 35 – 44 ετών, έχει υγιή δόντια.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιος Υφαντής: «Η κακή στοματική υγεία συσχετίζεται με σειρά νοσημάτων που αφορούν στην γενική υγεία του ανθρώπου.

https://siatista-info.blogspot.com/2019/04/blog-post_22.html Παρά τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού, οι δείκτες νοσηρότητας αυξάνουν, ως αποτέλεσμα των περικοπών των δαπανών και της υποβάθμισης της συστηματικής και ιδίως προληπτικής παρακολούθησης των ασθενών. Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να δώσει την πρέπουσα σημασία στην Οδοντιατρική. 

Η ένταξη της οδοντιατρικής και ιδίως της πρόληψης στην κοινωνική ασφάλιση αποτελεί αναγκαιότητα».



in.gr














Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael