
Παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για την προμήθεια γυαλιών οράσεως
δίνεται με τροπολογία που προστέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου
Επικρατείας
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου 2019 στις αρμόδιες διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση - απόκτηση οπτικών - γυαλιά όρασης, θα αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο άρθρο 27 του ν. 4549/2018.
Πιο αναλυτικά, το άρθρο 27 προβλέπει αλλαγή του τρόπου που θα παρέχονται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γυαλιά οράσεως: ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται βεβαίωση voucher για 100 ευρώ και θα προμηθεύεται γυαλιά οράσεως, χωρίς ο ίδιος να προπληρώνει.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο συγκεκριμένο μέτρο είχαν αντιδράσει έντονα οι οπτικοί, οι οποίοι αρνήθηκαν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ζητώντας την απόσυρση του.
ethnos.gr