Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου (φωτο-βίντεο)Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών. 
 
Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστούμενος από τους Μητροπολίτες Κοζάνης Παύλο, Καστορίας Σεραφείμ, Γρεβενών Δαβίδ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Δρυοβούνου, Πανοσιολ/τος Αρχιμ. π. Στέφανος Ρήνος, μοναχοί, Ιερείς της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης αλλα και πλήθος πιστών από την Σιάτιστα και Καστοριά. 

Ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης στον λόγο του, ευχαρίστησε το Σώμα της Ιεραρχίας το οποίο τον τίμησε με την ψήφο του και εξελέγη Μητροπολίτης Σιατίστης.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Αθανάσιο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τώρα αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο το οποίο του εμπιστεύθηκε ο Θεός. 

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι πιστοί αναφώνησαν ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!

Δείτε το βίντεο της τηλεόρασης 4EΠηγή βίντεο: tv4e.gr

Δείτε πολλές φωτογραφίες 


*Το Siatista-Info ευχαριστεί τον κ. Νίκο Λεσγίδη και τον κ. Γ. Παπαδόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια των φωτογραφιών από την Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σιατίστης