Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η ελπίδα έγινε εφιάλτης για τους Έλληνες στη Γερµανία


Σε πολλές περιπτώσεις γραφεία ευρέσεως εργασίας «φαντάσµατα» στέλνουν Έλληνες σε επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν, αφού πρώτα τους έχουν αποσπάσει σηµαντικά ποσά 
 
Θύματα εργασιακής εκµετάλλευσης από µερίδα επιχειρηµατιών, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εστιάτορες ελληνικής καταγωγής, αλλά και από επιτήδειους που διατηρούν εικονικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, πέφτουν Ελληνες νεοµετανάστες οι οποίοι αναζητούν δουλειά στη Γερµανία. 

Τα θύµατα είναι κυρίως ανειδίκευτοι εργάτες, χωρίς ιδιαίτερες δεξιότητες, που δεν γνωρίζουν τη γερµανική γλώσσα, αλλά αναζητούν εργασιακό παράδεισο στη Γερµανία. Οι επιτήδειοι εκµεταλλεύονται την τεράστια ανάγκη τους για εργασία, το ότι δεν έχουν στη χώρα φίλους ή συγγενείς, αλλά και το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν πώς να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Τους τάζουν έναν πολύ καλό µηνιαίο µισθό για τα ελληνικά δεδοµένα ή µία θέση εργασίας σε εύρωστη επιχείρηση, αλλά στην ουσία τους αναγκάζουν να εργάζονται σε συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα ή τους στέλνουν για δουλειά σε επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν ή σε επιχειρηµατίες που δεν γνωρίζουν τίποτα για τη συµφωνία, αφού πρώτα τους αποσπάσουν ένα σηµαντικό χρηµατικό ποσό.

Το αποτέλεσµα είναι Ελληνες οικονοµικοί µετανάστες να αναγκάζονται να δουλεύουν δώδεκα ή και περισσότερες ώρες την ηµέρα, µε χρήµατα πολύ λιγότερα από αυτά που συµφώνησαν για οκτάωρο, να δουλεύουν χωρίς ασφάλιση, σε κάποιες περιπτώσεις απλήρωτοι και να κοιµούνται υπό άθλιες συνθήκες σε υπόγεια και αποθήκες, µαζί µε άλλα τέσσερα ή πέντε άτοµα. Επίσης, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις κατά τις οποίες εργοδότες νοίκιασαν ακίνητο στους εργαζοµένους τους και στη συνέχεια τους πέταξαν στον δρόµο, ακόµα και στην καρδιά του χειµώνα, µε τη συνδροµή µπράβων.

Δείτε την συνέχεια στο ΕΘΝΟΣ









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael