Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΚΚΕ Επ Δυτ. Μακεδονίας για συνάντηση με το Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ΚοζάνηςΠραγματοποιήθηκε σήμερα (18/2/2019) συνάντηση αντιπροσωπίας του ΚΚΕ αποτελούμενη από το Θανάση Χαστά, Γραμματέα της Ε.Π. Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας , το Νόντα Στολτίδη , μέλος του Γραφείου της Ε.Π. Δυτ. Μακεδονίας, υποψήφιο Δήμαρχο Κοζάνης και το Γιώργο Κοζικόπουλο υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Κοζάνης με εκπροσώπους του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης, τον Πρόεδρο Μπουγάτσια Κων/νο και το Γενικό Γραμματέα Παπαδόπουλο Γεώργιο. 

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τα προβλήματα των αποστράτων και επεσήμαναν ότι το ΚΚΕ έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία και συνταξιούχων εργαζομένων στα ΣΑ και το στρατό, τόσο στη Βουλή όσο και γενικότερα, όπως: Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Να αποδοθούν άμεσα, όσα ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοστούν τώρα στο σύνολό τους οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους. Επιστροφή όλων όσων έχουν αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Αναπλήρωση από το κράτος των απωλειών των αποθεματικών των Ταμείων με το περιβόητο κούρεμα. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας. Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση - απαγόρευση κάθε εμπορευματοποίησης. 

Επίσης οι εκπρόσωποι των αποστράτων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επίσημα για τις θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα της περιοχής για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει και προϋποθέτει την ανατροπή του σημερινού καπιταλιστικού. Έγινε επίσης συζήτηση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη θέση του ΚΚΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών καθώς και για τη συγχώνευση των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Επιπλέον τονίστηκε ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας σε καμιά περίπτωση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους καθώς είναι παιδιά του ελληνικού λαού, είναι γιοι και κόρες φτωχών λαϊκών οικογενειών, που υπηρετούν σε δύσκολες συνθήκες. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέδειξε την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού και μπροστά στις πολλαπλές εκλογές να πάρει ενιαία απάντηση η αντιλαϊκή πολιτική.
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael