Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι 3 πιο Νόστιμες Σούπες για τον Χειμώνα

Οι 3 πιο Νόστιμες Σούπες για τον Χειμώνα

Και οι πιο ιδιαίτερες…
Ο καιρός σας κάνει παιχνίδια με ζέστη και κρύο την ίδια μέρα. Πολύ από εσάς έχετε ήδη κρυολογήσει και πέρα από την φαρμακευτική περίθαλψη, θα πρέπει να θωρακίσετε τον οργανισμό σας με τη βοήθεια θρεπτικών συστατικών που θα λάβετε μόνο από ένα πραγματικά καλό γεύμα. Για αυτό λοιπόν βρήκαμε τις πιο ιδιαίτερες και γευστικές σούπες για εσάς και τους φίλους σας. Δείτε ποιες είναι και πόσο εύκολα μπορείτε να της μαγειρέψετε!

Ας μαγειρέψουμε:
Βελουτέ σούπα μπρόκολο Ίσως να είναι και η πιο πλούσια σούπα σε θρεπτικές αξίες, καθώς το μπρόκολο αποτελεί άριστη πηγή βιταμινών Α, C και Κ, φυλλικού οξέος, ασβεστίου και φυτικών ινών.
thehomeissue_soupa01
Γαρνίρετε με μαϊντανό.
Υλικά και εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με 2 κουταλιές λάδι, σοτάρετε 600 γρ. φουντίτσες μπρόκολο, μια πατάτα και 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα. Σβήνετε με μισό φλιτζάνι κρασί. Προσθέτετε 3 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35΄. Βάζετε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε για να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια, το ρίχνετε και πάλι στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτετε μισό φλιτζάνι γάλα συμπυκνωμένο και μισό φλιτζάνι τυρί τριμμένο (ροκφόρ του ταιριάζει καλύτερα) και αφήνετε να σιγοβράσει για 2-3΄. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Μανιταρόσουπα με άγριο ρύζι Η συγκεκριμένη μανιταρόσουπα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, απίστευτα χορταστική και με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
thehomeissue_soupa02
Σερβίρεται με πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης, μια κουταλιά βούτυρο και μαϊντανό στην κορυφή.

Υλικά και εκτέλεση:
Αρχικά για να φτιάξετε το ρύζι θα πρέπει να το σοτάρετε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ύστερα προσθέτετε 300 ml ζωμό λαχανικών, 1 γαρίφαλο και 1 φυλλαράκι δάφνης. Τα αφήνετε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο φούρνο για 30’ στους 180°C. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε, το απλώνετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Όσο για τη μανιταρόσουπα ξεκινάτε ζεματίζοντας τα μανιτάρια (το είδος κανθαρέλες) σε βραστό νερό για 2 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια. Έπειτα κόβετε σε κύβους 3 κοτσάνια σέλινο και ένα καρότο και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο. Μετά από 4-5 λεπτά προσθέτετε και δύο πατάτες κομμένες σε κύβους, 20γρ. μαϊντανό, 5γρ. θυμάρι φρέσκο και 1 σκόρδο. Όταν περάσουν άλλα 3 λεπτά προσθέτετε και τα κομμένα μανιτάρια και τον υπόλοιπο ζωμό. Μόλις πάρει βράση η σούπα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας, ρίχνετε αλάτι και το αφήνετε για 25 λεπτά. Όταν είστε έτοιμοι για σερβίρισμα ρίχνετε και το ρύζι στην κατσαρόλα και σερβίρετε ατομικά!

Σούπα από σελινόριζα Η σελινόριζα είναι εξαιρετική σε θρεπτική αξία. Έχει ξεχωριστή γεύση και χρησιμοποιείται πολύ στις δίαιτες, κυρίως γιατί έχει ελάχιστες θερμίδες και ο οργανισμός καίει αρκετές θερμίδες για να τη μεταβολίσει.
thehomeissue_soupa03
Σερβίρετε ρίχνοντας σταγόνες βουτύρου στην επιφάνεια της σούπας.
Υλικά και εκτέλεση:
Σε βαθιά κατσαρόλα βράζετε σε 1 λίτρο ζωμό μοσχαρίσιο, 250 γρ. πατάτες και 350 γρ. σελινόριζα για 40 λεπτά. Θέλετε να έχουν μαλακώσει καλά. Στη συνέχεια τα βάζετε στο μπλέντερ. Τα ξαναβάζετε στη φωτιά κι ώσπου να πάρουν βράση ανακατεύετε σ' ένα μεγάλο μπολ 2 κρόκους αυγών. Προσθέτετε σιγά-σιγά το μίγμα από την κατσαρόλα στους κρόκους. Για να μην κόψουν, πρέπει να τα ανακατεύετε συνέχεια το μίγμα. Ρίξτε το όλο στην κατσαρόλα και ξαναβάλτε το στη φωτιά. Βγάλτε το αμέσως μόλις δείτε πως πλησιάζει να βράσει, γιατί υπάρχει πάλι κίνδυνος να κόψει το αυγό. Της ρίχνετε αμέσως 50 γρ. φρέσκο βούτυρο με μια πρέζα πιπέρι και 2 κουταλιές αλάτι, την ανακατεύετε και σερβίρετε.

Αυτές οι σούπες όμως δεν είναι μόνο για το κρυολόγημα. Δεν υπάρχει πιο εύκολο πρώτο πιάτο για να σερβιριστεί σε ένα δείπνο που μπορεί να έχετε οργανώσει. Πέρα από τη νοστιμιά του, με το ανάλογο food style είναι σίγουρο πως θα σας ζητάνε τη συνταγή!



spirossoulis.com

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael