Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εννιά απλοί κανόνες για να αυξήσετε την καλή (HDL) χοληστερόλη και να προστατέψετε την καρδιά σας!


Η «καλή» χοληστερόλη είναι η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL).

Η ύπαρξη υψηλών επιπέδων HDL βοηθά στη μεταφορά της χοληστερόλης από τις αρτηρίες σας στο ήπαρ, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να αποβληθεί από τον οργανισμό, ανάλογα με τις ανάγκες του.
Η υψηλή καλή χοληστερόλη (HDL) έχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι περισσότεροι ειδικοί στον τομέα της υγείας συνιστούν ως ελάχιστο επίπεδο HDL στο αίμα τα 40 mg/dl στους άνδρες και τα 50 mg/dl στις γυναίκες.
Σίγουρα η γενετική προδιάθεση παίζει κάποιο ρόλο στο αν θα έχετε χοληστερίνη ή όχι (δηλαδή το αν θα έχετε χαμηλά ή υψηλά επίπεδα HDL). Υπάρχουν, όμως, και διάφοροι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τα επίπεδα της HDL.
Εδώ είναι εννέα υγιείς τρόποι για να αυξήσετε την «καλή» σας (HDL) χοληστερόλη.
1. Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο υγιεινά λίπη. Μια μεγάλη ανάλυση 42 επιμέρους μελετών με περισσότερους από 800.000 συμμετέχοντες συνολικά έδειξε ότι το ελαιόλαδο ήταν η μόνη πηγή μονοακόρεστου λίπους που φαινόταν να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.
Άλλες έρευνες έδειξαν ότι ένα από τα καρδιαγγειακά αποτελέσματα του ελαιόλαδου είναι η αύξηση της HDL χοληστερόλης. Αυτό το φαινόμενο θεωρείται ότι προκαλείται από τα αντιοξειδωτικά που περιέχει και τα οποία ονομάζονται πολυφαινόλες.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει περισσότερες πολυφαινόλες από ό,τι τα περισσότερα επεξεργασμένα ελαιόλαδα, αν και το ποσό μπορεί να διαφέρει ακόμα μεταξύ των διαφορετικών τύπων και σημάτων. Εκτός από την αύξηση των επιπέδων HDL, το ελαιόλαδο ενισχύει την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική λειτουργία της HDL, όπως αποδείχτηκε σε μελέτες ηλικιωμένων και ατόμων με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
Γι’ αυτό, όποτε είναι δυνατόν, επιλέξτε υψηλής ποιότητας πιστοποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, τα οποία τείνουν να είναι τα υψηλότερης περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες.

2. Ακολουθήστε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ή μια κετογονική δίαιτα
Οι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και οι κετογονικές δίαιτες παρέχουν διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους και της μείωσης του σακχάρου στο αίμα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνουν την HDL χοληστερόλη σε άτομα που τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα. Συμπεριλαμβάνονται αυτοί που είναι παχύσαρκοι, ανθεκτικοί στην ινσουλίνη ή πάσχοντες από διαβήτη.
Σε μια μελέτη, τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολούθησε μια δίαιτα που με λιγότερο από 50 γραμμάρια υδατάνθρακες την ημέρα. Η δεύτερη ακολούθησε μια δίαιτα υψηλών υδατανθράκων. Παρόλο που και οι δύο ομάδες έχαναν βάρος, η HDL χοληστερόλη της πρώτης ομάδας αυξήθηκε σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την ομάδα υψηλών υδατανθράκων.
Σε άλλη μελέτη, τα παχύσαρκα άτομα που ακολούθησαν δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων παρουσίασαν αύξηση της HDL χοληστερόλης συνολικά 5 mg/dl. Εν τω μεταξύ, στην ίδια μελέτη, οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν δίαιτα χαμηλών λιπαρών και υψηλών υδατανθράκων παρουσίασαν μείωση της χοληστερόλης HDL.
Επιπλέον, εκτός από την αύξηση της χοληστερόλης HDL, οι δίαιτες πολύ χαμηλών υδατανθράκων έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα τριγλυκερίδια και βελτιώνουν αρκετούς άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.
3. Τακτική άσκηση
Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για την υγεία της καρδιάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλοί διαφορετικοί τύποι άσκησης είναι αποτελεσματικοί στην αύξηση της χοληστερόλης HDL, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης για ενδυνάμωση, της άσκησης υψηλής έντασης και της αερόβιας άσκησης.


η συνέχεια ΕΔΩ















H γέννηση του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή και το 2019 ας είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά, πίστη, ελπίδα και αγάπη για όλους μας. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Aπό την φωνή της Σιάτιστας Siatista-Info

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael