Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Χιονοστιβάδα» τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Σοφία» -Απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Σωρεία προβλημάτων εξακολουθεί να προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας «Σοφία» σε δεκάδες περιοχές της χώρας, με κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να παραμένουν επί ποδός. 

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, κατά τις δέκα το βράδυ της Παρασκευής, αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, λόγω χιονόπτωσης, στην περιοχή Παλαιός Παντελεήμονας στην Πιερία. Οι τέσσερις επιβάτες απεγκλωβίστηκαν από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. 

Την ίδια περίπου ώρα, λόγω της κακοκαιρίας, τρία άτομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο που «πάγωσε» στην περιοχή Λύχνο Λαμίας. Και σε αυτή την περίπτωση όχημα της Πυροσβεστικής, με δυο άτομα πλήρωμα, κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν στην Υπάτη. 
Πιο σοβαρό ήταν το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην επαρχιακή οδό προς το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, όπου τρία αυτοκίνητα «κοκκάλωσαν» στο χιόνι. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα, με πλήρωμα έξι πυροσβεστών, οι οποίοι τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. 


Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην Ηπειρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο επιβάτης ενός οχήματος εγκλωβίστηκε επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, στην περιοχή Πασσαρώνος, του δήμου Ζίτσας. Για το συμβάν κινητοποιήθηκαν δυο πυροσβέστες με ένα όχημα. 
Τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε από την Αττική. Οπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, τρία άτομα που βρίσκονταν σε όχημα στην Πεντέλη κόλλησαν στο χιόνι και χρειάστηκε η συνδρομή πυροεσβεστών. Την ίδια ώρα, ένα άλλο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής επενέβαινε στην θέση 3-5 Πηγάδια, στη Νάουσα για να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα. 
Η επέλαση της κακοκαιρίας «Σοφία» συνεχίστηκε καθ’ όλη τη νύχτα, με συνέπεια οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας να «ξυπνήσουν» με προβλήματα. 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χρειάστηκε να «επιστρατευθεί» ερπυστριοφόρο όχημα της 2ης ΕΜΑΚ, για να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο οκτώ άτομα, τα οχήματα των οποίων ακινητοποιήθηκαν κοντά στο καταφύγιο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. 

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σήμερα
Η κακοκαιρία «Σοφία» θα συνεχιστεί και σήμερα, Σάββατο, και κατά διαστήματα οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο τις πρωινές ώρες. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο, ενώ πολύ χαμηλά θα μείνει η θερμοκρασία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από τα βόρεια και αργότερα στα ηπειρωτικά σταδιακά θα σταματήσουν.
Χιόνια θα πέσουν και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κατά περιόδους πυκνά, πιθανόν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από βορρά προς νότο.
Επιπλέον, αναμένονται αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο κεντρικό Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς και στις παραθαλάσσιες περιοχές τους, χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Σποράδες. Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά περιόδους πυκνές.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας θα είναι αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθεί ολικός παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).

Κλειστοί δρόμοι σε όλη τη χώρα...




iefimerida.gr










H γέννηση του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή και το 2019 ας είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά, πίστη, ελπίδα και αγάπη για όλους μας. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Aπό την φωνή της Σιάτιστας Siatista-Info

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael