Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Θλίψη για το θάνατο του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου



Εκοιμήθη  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος σε ηλικία 72 ετών. Οι πρώτες πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος, υπέστη ανακοπή καρδιάς. 

Η είδηση του θανάτου του Μητροπολίτη σκόρπισε  θλίψη σε όλο το ποίμνιο του τόσο της  επαρχίας του  όσο και  Πανελλήνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακός είχε στο ενεργητικό του  πλήθος ομιλιών και έπαιρνε θέση συχνά σε θρησκευτικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα. Είχε  την ικανότητα να προσεγγίσει τους νέους ενώ σημαντικό ήταν και το φιλανθρωπικό του έργο στην ευρύτερη περιοχή στα 13 χρόνια παρά 2 μήνες ποιμαντορίας  του στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης .

Όνειρό του ήταν να ζωντανέψουν τα χωριά του Βοίου όπου με την αγορά κατοικιών αλλά και εκτάσεων έφερε στην περιοχή πολύτεκνες οικογένειες ξεκινώντας την νέα σχολική χρονιά περισσότερα από 13 παιδιά στα σχολεία όπως είχε δηλώσει μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης.

Η κηδεία θα οριστεί από την Ιερά Σύνοδο.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ορίστηκε Τοποτηρητής της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.




ert.gr









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael