Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συμφωνία των Πρεσπών: Περνάει… αέρα και η εβδομάδα θα είναι “καυτή”!


Δευτέρα, 21.01.2019. Η μέρα που η Συμφωνία των Πρεσπών πήρε επισήμως τον… δρόμο της ελληνικής Βουλής. Η πλευρά της πΓΔΜ έχει κάνει ήδη το “χρέος” της, έχει περάσει τις απαιτούμενες Συνταγματικές αλλαγές και ουσιαστικά έχει… βαφτιστεί “Βόρεια Μακεδονία”.
Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας και το μόνο βέβαιο είναι ότι η βδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα κινηθεί… στα κόκκινα.
Σε κλίμα πολύ μεγάλης έντασης ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, το δεύτερο μέρος της οποίας θα “γραφτεί” την Τρίτη, 22.01.2019, ώστε τις δύο επόμενες μέρες, Τετάρτη και Πέμπτη να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση στην Ολομέλεια.
Ο Αλέξης Τσίπρας δημοσίευσε απόψε -φυσικά σε μια κίνηση καθόλου… τυχαία όσον αφορά το timing- ένα βίντεο για την υπόθεση που έχει φέρει τα πάνω – κάτω τις τελευταίες εβδομάδες στο πολιτικό σκηνικό: Την Συμφωνία των Πρεσπών. Ένα βίντεο με το οποίο ουσιαστικά… προμοτάρει την Συμφωνία, με το βλέμμα στην ψηφοφορία της Πέμπτης.

Μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να ζήσει η Ελληνική Βουλή, βέβαια, πήραμε ήδη, αφού η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ήταν… εκρηκτική.
Παρά τις σκηνές ροκ που δεδομένα θα ζήσουμε, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως έχει πια “κλειδώσει” το ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή.
Ας δούμε, λοιπόν, την αριθμητική του “151” πριν επανέλθουμε στα της Βουλής…

Τα κουκιά… βγαίνουν για την Συμφωνία των Πρεσπών

145 “ναι” είναι δεδομένο πως θα ακουστούν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνει κάτι διαφορετικό, θα συνιστά την μεγαλύτερη έκπληξη της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Τέσσερα ακόμη “ναι” που θεωρούνται βέβαια, είναι αυτά των βουλευτών Κουντουρά, Παπαχριστόπουλου, Παπακώστα και Δανέλλη. Συμφωνία των Πρεσπών
Σε αυτό το άθροισμα των 149, προστίθενται τα “ναι” των Σταύρου Θεοδωράκη και Γιώργου Μαυρωτά, με τον τελευταίο να το επιβεβαιώνει και με την αποψινή του τοποθέτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, για την οποία δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης.
«Με τη στήριξη της Συμφωνίας δεν στηρίζουμε τη κυβέρνηση. Στηρίζουμε τις δικές μας θέσεις ως Ποτάμι, που από το 2014 είχαμε καταθέσει, όχι μόνο στα λόγια. Γιατί το Ποτάμι δεν είναι το κόμμα της σιγουράντζας, όπως κάποιοι, που όταν έρχεται η ώρα του ‘δια ταύτα’, την κάνουν γυριστή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς.
Για να συνεχίσει: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που καταλήγει σε συμβιβασμό. Και δεν πρέπει, ούτε να την δαιμονοποιούμε, ούτε να την εξιδανικεύουμε». Συμφωνία των Πρεσπών
151 “ναι” και… μπόνους η θετική ψήφος και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η οποία έφερε διαγραφές, απίστευτες καταγγελίες και “σκληρό ροκ” στο ΚΙΝΑΛ. ΚΙΝΑΛ Συμφωνία των Πρεσπών
Κάπως έτσι ο “μαγικός” αριθμός που έψαχνε ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να μοιάζει δεδομένο πως θα βρεθεί…


Δείτε την συνέχεια στο newsit.gr














Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael