Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στη Σιάτιστα (φωτο-βίντεο)Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2019

Η ακολουθία της εορτής άρχισε στις 6:00 το πρωί με τον πανηγυρικό όρθρο.
Οι Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειος και π. Νέστορας τέλεσαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθος πιστών που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες και για να αγιασθούν.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού από τους Ιερείς, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη μικρή κολυμβήθρα και ο αγιασμός των υδάτων.

Μετά την απόλυση, ο π. Βασίλειος και ο π. Νέστορας ευλόγησαν όλο το εκκλησίασμα με τον Τίμιο Σταυρό, ραντίζοντας όλους με τον αγιασμό.


Στη Σιάτιστα, σύμφωνα με την παράδοση, όλο το εκκλησίασμα παίρνει ως ευλογία και ένα κομμάτι γλυκιάς πίτας, που είναι προσφορά από τις κυρίες της Ενορίας, οι οποίες τον προηγούμενο χρόνο βρήκαν το φλουρί στο δικό τους κομμάτι.

Γ.Γ. Siatista-Info

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info
 
H γέννηση του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή και το 2019 ας είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά, πίστη, ελπίδα και αγάπη για όλους μας. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Aπό την φωνή της Σιάτιστας Siatista-Info

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael