Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Να γιατί η κοτόσουπα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα

Το μυστικό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, σύμφωνα με την επιστήμη.


Αν και οι συνταγές της κοτόσουπας ποικίλλουν σε όλο τον κόσμο, ωστόσο αυτή θεωρείται το καλύτερο γιατροσόφι για το κρυολόγημα και τα συμπτώματα της γρίπης.
Χωρίς αμφιβολία, η μαγεία της αναγνωρίζεται παντού!

Αλλά τι είναι αυτό που κάνει την κοτόσουπα τόσο καταπραϋντική;

Η διατροφολόγος Σάντι Αλόνεν (Sandy Allonen), από το Ιατρικό Κέντρο Μπεθ Ντίκονες της Βοστώνης, έχει μια εξήγηση γιατί αυτό το φαγητό κάνει θαύματα.

«Μελέτες έδειξαν ότι ένα μπολ με κοτόσουπα μπορεί να μειώσει τη ρινική συμφόρηση και να χαλαρώσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος», δήλωσε η Αλόνεν. «Κι όλα έχουν σχέση με τα συστατικά της σούπας», πρόσθεσε.

Ο «πυρήνας» κάθε ευεργετικής σούπας βρίσκεται στην ενυδάτωση που προσφέρει στον οργανισμό. «Ο ζεστός ζωμός είναι καταπραϋντικός, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μεγάλη πηγή ενυδάτωσης ειδικά όταν είστε άρρωστοι ή έχετε πονόλαιμο», ανέφερε.

Βέβαια, κάθε σούπα μπορεί να σας κρατήσει ενυδατωμένους, αλλά η κοτόσουπα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή τρυπτοφάνης, η οποία βοηθά το σώμα σας να παράγει σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που ενισχύει τη διάθεση.

Αυτή η διαδικασία έχει σημαντικά οφέλη, όταν νιώθετε εξασθενημένοι από τα συμπτώματα της γρίπης. Επιπλέον, το κοτόπουλο αποτελεί μια καλή πηγή ορισμένων βασικών θρεπτικών ουσιών που ενισχύουν την ανοσία του οργανισμού, όπως οι βιταμίνες Β.

Ακόμη, τα καρυκεύματα που προστίθενται στις διάφορες συνταγές κοτόσουπας μπορούν να την ενισχύσουν σημαντικά. Συγκεκριμένα, αν προσθέσετε λίγο παραπάνω αλάτι στην κοτόσουπα, θα διαπιστώσετε ότι η περίεργη αίσθηση στα μάτια σας που είναι κόκκινα μειώνεται, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η αίσθηση της γεύσης.

Οι περισσότερες κοτόσουπες αποτελούνται από λαχανικά, τα οποία επίσης μπορούν να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος, με τους συνηθέστερους συνδυασμούς να περιλαμβάνουν τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι, που ενισχύουν το ζωμό σε βιταμίνες C και K και σε άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά.

Και βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ο ρόλος του ατμού μιας ζεστής κοτόσουπας, καθώς συμβάλλει στο άνοιγμα των αεραγωγών, παρέχοντας ένα ήπιο αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών.



Πηγή: Snoopit24






https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael