Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, Ο ΓΛΥΚΥΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ https://i.imgur.com/U48ezY1.jpg

Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που είχε προσδώσει , ο αείμνηστος Επίσκοπος Παύλος, στον αγιασμένο προκάτοχο του Αντώνιο Κόμπο, στην Ημερίδα που πραγματοποιήσαμε προς τιμήν του, στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη.

Αυτόν λοιπόν τον χαρακτηρισμό, επιλέγουμε και εμεις, τα παιδιά του Αγίου Δημητρίου, να προσδώσουμε σε Εκείνον. Πράγματι ήταν ένας γλυκύς Ποιμένας, ένας Ποιμένας με όλη την σημασία της λέξεως, που αγαπούσε θυσιαστικά και μοναδικά το ποίμνιο του Χριστού.
Δοξάζουμε με όλη μας την ψυχή τον Τριαδικό  Θεό, που μας αξίωσε όχι απλά να τον γνωρίσουμε και να πάρουμε την ευχή του, αλλα και να συνεργαστούμε πάμπολλές φορές μαζί του. 
Διδαχτήκαμε πολλά απο Εκείνον, δεν σας κρύβουμε οτι τον είχαμε Πρότυπο και τον καμαρώναμε. Αισθανόμασταν ευλογημένοι, που η Μάνα Εκκλησία,  ανέδειξε και είχε στο δυναμικό της, έναν τέτοιον Ιεράρχη, έναν Ιεράρχη πραγματικό Ηγέτη, ακέραιο, σοβαρό και σταθερό, έναν Ιεράρχη που ξέραμε καλά, οτι ζούσε, και βίωνε, όσα έλεγε. 
Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, έχει χαρακτεί μέσα στις ψυχές μας. Μας λείπει ήδη αφάνταστα πολυ. Είμαστε συγκλονισμένοι και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Μας παρηγορούν όμως, τα λόγια μιάς σεβαστής μας Γερόντισσας, η οποία μας είπε, οτι βρίσκεται στους ουρανούς μαζί με τους αγαπημένους του Αγίους, Όσιο Δαβίδ και  Ιάκωβο Τσαλίκη και πρεσβεύουν όλοι μαζί για εμάς.
Αγαπημένε μας Ιεράρχη, πατέρα, φίλε και βοηθέ μας, σε ευχαριστούμε για ΟΛΑ όσα μας δίδαξες, για ΟΛΑ, όσα μας προσέφερες. Μέσα σε έναν κόσμο υποκρισίας, ήσουν ο γνήσιος και ανυπόκριτος φίλος μας, η φωνή μας και ο προστάτης μας. Σε ευχαριστούμε για ΟΛΑ. Είθε να αξιωθούμε, απο τον Άγιο Θεό, να σου ομοιάσουμε. Η ευχή σου να μας ακολουθεί σε όλη μας την εν Χριστώ ζωή.
                           
     
Με απέραντη ευγνωμοσύνη και αγάπη.
Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης.
Τέκνα του Αγίου Δημητρίου.


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael