Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σαρώνει τη χώρα η «Σοφία» με πολικό ψύχος, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Πώς κινείται η «Σοφία»



Σε ισχύ είναι από την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου το νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ - Το 2019 κάνει «ποδαρικό» με δριμύ ψύχος και νέα κακοκαιρία που φέρει το όνομα «Σοφία» - Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που θα «επισκεφτεί» την Ελλάδα έως το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Σοφία» είναι πάνω από την Ελλάδα και αποτελεί το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει την Ελλάδα το φετινό χειμώνα.

Τα ακραία για τη χώρα μας φαινόμενα θα αρχίσουν να χτυπούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης τη βόρεια Ελλάδα, με σφοδρότατες χιονοπτώσεις σε όλη σχεδόν τη Μακεδονία και τη Θράκη. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν χιονόστρωση ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη.
Μέχρι το πρωί ο χιονιάς θα έχει κυκλώσει όλη τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι τις… βάρκες μιας και οι προβλέψεις δίνουν χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, ενώ θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ που βαθμιαία στα πελάγη θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται στα δυτικά τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Δείτε τον καιρό, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS


Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου

Αρκετά πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις από τις επόμενες ώρες και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με όσα τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.
Δείτε αναλυτικά όσα λέει για όλες τις περιοχές που θα δουν χιόνι την Πέμπτη, ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ. Παράλληλα, τονίζει πως οι άνεμοι στα πελάγη μπορεί να ξεπεράσουν και τα 110 χιλιόμετρα την ώρα, πνέοντας θυελλώδεις.


newsbomb.gr







H γέννηση του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή και το 2019 ας είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά, πίστη, ελπίδα και αγάπη για όλους μας. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Aπό την φωνή της Σιάτιστας Siatista-Info

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael