Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας



Δεν είναι ανάγκη να τα αγαπάς άπλα μην τους κάνεις κακό. Όλοι μαζί μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά και κυρίως με ασφάλεια. 

Τα αδέσποτα ζώα και συγκεκριμένα τα αδέσποτα σκυλιά αποτελούν μια πραγματικότητα για τον δήμο μας. 

 Κατά καιρούς συμβαίνουν περιστατικά που είτε εναντιώνουν, είτε απογοητεύουν τους κατοίκους του δήμου μας . Ο λόγος; η παντελής έλλειψη σχεδίου διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σκυλιά περιφέρονται στους δρόμους , είτε μόνα τους είτε σε αγέλες. Διατρέφονται ελλειπώς. Η υγιεινή τους είναι πιθανότατα κακή διότι κανένα από αυτά δεν δέχτηκαν την σωστή κτηνιατρική φροντίδα με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένα σε κάθε λογής κίνδυνο. Επιπλέον λόγο της κακής εμπειρίας που πιθανόν έχουν από ανθρώπους, είναι φοβικά παρουσιάζοντας επιθετική συμπεριφορά με αποτέλεσμα πολλοί από τους συμπολίτες μας να φοβούνται και μόνο στην όψη τους. Τόσα χρόνια κανένας δεν τολμά να αναλάβει αυτή την ευθύνη . Η πλήρης αδιαφορία των υπευθύνων δίχασε τους συμπολίτες μας και τους εναντίωσε απέναντι τους. 

Η νομοθεσία είναι σαφής. Οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν πρόγραμμα περίθαλψης, σήμανσης και στείρωσης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Στόχος των ενεργών πολιτών αποτελεί η ουσιαστική διαχείριση αδέσποτων ζώων και η δημιουργία χώρων φιλοξενίας αυτών. Σκοπός : η σταθεροποίηση, η καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, κι αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της περίθαλψης , τροφής, νερού , στέγης. Επιδίωξη: η όσο τον δυνατών καταπολέμηση του προβλήματος (είτε από πλευράς πολιτών είτε από πλευράς αδέσποτων ). Η καλλιέργεια συνείδησης υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων. 

Η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους, που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και αγάπη. Δεν είναι ανάγκη να τα αγαπάς άπλα μην τους κάνεις κακό. Όλοι μαζί μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά και κυρίως με ασφάλεια. Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας και εμείς ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους αυτό.



http://energoipolites-voiou.gr/wp-content/uploads/2018/10/logo2.jpg














Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael