Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου!


Τέτοια εποχή, κάθε χρόνο, αναζητούμε τους πιο μυρωδάτους κουραμπιέδες και τα πιο νόστιμα μελομακάρονα. 
Πώς γλυκαίνονται όμως τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες; 
Δείτε μερικά από τα πιο διάσημα και νόστιμα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου.

Πανετόνε, Ιταλία

Στη γειτονική χώρα, κάθε χρόνο απολαμβάνουν το panettone ή αλλιώς το ιταλικό χριστουγεννιάτικο "τσουρέκι". Το απολαυστικό γλυκό με καταγωγή από το Μιλάνο, είναι ένα μεγάλο γλυκό ψωμί, που σύμφωνα με την παλιά παραδοσιακή συνταγή είναι ζυμωμένο τρεις φορές και γεμισμένο με αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες. Δεν είναι σπάνιο να το βρείτε και με κομματάκια σοκολάτας ή άλλα υλικά.

Buche de Noël, Γαλλία
Ο "κορμός των Χριστουγέννων" είναι το απόλυτο γαλλικό εορταστικό επιδόρπιο. Φυσικά, δεν το απολαμβάνουν μόνοι οι Γάλλοι, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά γλυκά στον κόσμο, που φτιάχνεται σε διάφορες παραλλαγές. Στην κλασική εκδοχή του, αποτελείται από μαλακό παντεσπάνι τυλιγμένο σε ρολό που κλείνει μέσα του κρέμα σοκολάτας ή κάστανου, καλύπτεται με κρέμα σοκολάτας και διακοσμείται γιορτινά.

Stollen, Γερμανία

Το παραδοσιακό γερμανικό χριστουγεννιάτικο κέικ είναι ένα από τα πιο αγαπητά γλυκίσματα της χώρας. Η παρασκευή του αποτελεί μια χριστουγεννιάτικη παράδοση των Γερμανών η οποία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Ζυμωμένο με μαγιά και γεμισμένο με ποικιλία ξερών φρούτων και με πάστα αμυγδάλου, αποκτά αφράτη υφή και υπέροχο άρωμα.
 
Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, Μεγάλη Βρετανία
Η πουτίγκα είναι το κατεξοχήν επιδόρπιο του εγγλέζικου χριστουγεννιάτικου δείπνου. Πρόκειται για ένα πλούσιο γλυκό που περιέχει σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά και σος με κονιάκ. Βράζεται είτε κρεμασμένη πάνω από τον ατμό μιας κατσαρόλας, τυλιγμένη σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας είτε μέσα σε μια φόρμα στο μπεν μαρί. Μόλις ψηθεί την αφήνουν να κρυώσει φυλαγμένη σε ξηρό μέρος ραντίζοντάς την με αλκοόλ. Οι Άγγλοι την ψήνουν αρκετές μέρες πριν από τη γιορτινή μέρα, για να έχει χρόνο να ωριμάσει.

Pepparkakor, Σουηδία
Στη Σουηδία γιορτάζουνε με pepparkakor, δηλαδή τραγανά μπισκότα σε γιορτινά σχήματα (όπως αρκουδάκια, καρδιές και αστέρια), τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται ως στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Περιέχουν μπαχαρικά όπως κανέλα, κάρδαμο, γαρίφαλο και τριμμένο τζίντζερ, καθώς και σιρόπι καλαμποκιού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα φτιάχνουν και τα απολαμβάνουν όλο τον χρόνο.

Turrón, Ισπανία
Στην Ισπανία, τα Χριστούγεννα φτιάχνουν ένα είδος μαντολάτου, το turrón, με μέλι, ζάχαρη, ασπράδι αυγού, αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς. Υπάρχουν μαλακά και σκληρά τουρόν, ενώ προστίθενται διάφορες γεύσεις και γεμίσεις (πορτοκαλιού, λεμονιού, τρούφας, φουντουκιού κ.ά.). Κάθε περιοχή ή πόλη έχει το δικό της.


Szaloncukor, Ουγγαρία

Στην Ουγγαρία αγαπούν πολύ τις μικρές καραμέλες szaloncukor, οι οποίες γίνονται από φοντάν και καλύπτονται με σοκολάτα. Τις τυλίγουν σε πολύχρωμα γυαλιστερά χαρτάκια και τις κρεμούν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Banketstaaf, Ολλανδία

Στην Ολλανδία θα γευτείτε το Banketstaaf, αμυγδαλόπαστα τυλιγμένη σε ζύμη σφολιάτας που ψήνεται μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και στη συνέχεια αλείφεται με μαρμελάδα βερίκοκο και πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη. Ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο και εθιστικό γλυκό.
Bunuelos, Μεξικό
Αν και η καταγωγή τους είναι από την Ισπανία, οι αφράτοι αυτοί λουκουμάδες είναι πολύ δημοφιλείς στο Μεξικό, την Κολομβία και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής την περίοδο των Χριστουγέννων. Φτιάχνονται με ζύμη που περιέχει μαγιά, τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανοί, ενώ στη συνέχεια προστίθεται σιρόπι, μέλι ή ζάχαρη.



arttable.gr
 
*Αναδημοσίευση 2018

 
https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael