Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Τσοτύλι


Το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 28.12.2018 στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιστορικό Οικοτροφείο) στο Τσοτύλι, για να συζητήσει την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματός της στο Τσοτύλι και ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: 

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου Βοΐου στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματός της στο Τσοτύλι. Η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας αποδυναμώνει συνολικά την περιοχή, επιταχύνει την ερήμωση και εγκατάλειψή της, δημιουργεί συνθήκες αποξένωσης και ανασφάλειας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. 

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Τσοτύλι του Δήμου Βοΐου εξυπηρετεί 52 Τοπικές Κοινότητες με πληθυσμό πάνω από 15.000 κατοίκους καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό ετεροδημοτών που κατά τους θερινούς μήνες διαμένουν στις πατρικές τους κατοικίες. Επίσης εξυπηρετεί μεγάλο αριθμών ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, συνταξιούχων όλων των ασφαλιστικών Ταμείων και συνολικά όλους τους διαμένοντες στην περιοχή. 

Είναι ένα από τα παλαιότερα υποκαταστήματα στην Δυτική Μακεδονία και πλουσιότερα σε καταθέσεις. 

Ακόμη πρέπει να ληφθεί υπόψη η γεωγραφική ιδιαιτερότητα του Δήμου Βοΐου, που σε περίπτωση κλεισίματος του καταστήματος θα έχει ως συνέπεια οι κάτοικοι των κοινοτήτων να χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να πραγματοποιήσουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές , γεγονός που θα τους επιβαρύνει τόσο οικονομικά όσο και στην καθημερινότητά τους. 

Καλεί τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, να μην προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Τσοτυλίου, αφού με το κλείσιμό του πλήττεται άμεσα και καθοριστικά η οικονομική, εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη περιοχή του Δήμου Βοΐου. 

Αν παρόλα αυτά η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επιμείνει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος ο Δήμος Βοΐου και οι επιχειρήσεις του θα διακόψουν κάθε μορφής συνεργασία μαζί της, αλλά και οι δημότες μας, τόσο οι μόνιμα διαμένοντες, όσο και αυτοί της διασποράς θα εκτιμήσουν ανάλογα την απόφασή της. 


Τσοτύλι 28-12-2018
Ο Δήμαρχος Βοΐου
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
Οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βοΐου


H γέννηση του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή και το 2019 ας είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά, πίστη, ελπίδα και αγάπη για όλους μας. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Aπό την φωνή της Σιάτιστας Siatista-Info

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael