Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μπουγάτσα του Γιώργου Τσούλη



Είμαι σίγουρος ότι τέτοια μπουγάτσα δεν έχετε δοκιμάσει... Θέλω να ζητήσω συγνώμη στους Θεσσαλονικείς, που πείραξα λίγο αυτό το γλυκό...

Είμαστε υπομονετικοί με το μαγείρεμα της κρέμας γιατί πρέπει να μαγειρευτεί καλά το σιμιγδάλι. Επίσης πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας σβολιάσει. Όταν πασπαλίζουμε με βούτυρο τα φύλλα το πινέλο δεν πρέπει να τα ακουμπάει.   

Υλικά για το φύλλο
6 φύλλα κρούστας
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο για πασπάλισμα
4 κ.γ. κανέλα τριμμένη για το πασπάλισμα

Για την κρέμα

500 ml γάλα πλήρες
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
½ κγ. κανέλα τριμμένη
1 κγ. βανίλια εκχύλισμα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον πάγκο εργασίας μας, απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Με τη βοήθεια ενός πινέλου πασπαλίζουμε με λίγο βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλου και έπειτα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα.


Τοποθετούμε ακριβώς από πάνω το άλλο φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα άλλα φύλλα, τοποθετώντας τα όλα πάνω στο πρώτο φύλλο. Το τελευταίο φύλλο που βάζουμε πάνω το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 12 ορθογώνια κομμάτια, απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τα κομμάτια επάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω - κάτω για 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και τη μισή ζάχαρη. Την τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά, τη σιμιγδάλι και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά. Όταν πάρει βράση το γάλα, με μία κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέσα στα μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.

Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός για να μη μας σβολιάσει

Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα ορθογώνιο σκεύος, το σκεπάζουμε με μεμβράνη, η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Παίρνουμε 2 κομμάτια και τα σπάμε σε τρίμματα.

Αδειάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής

Παίρνουμε ένα κομμάτι από τα φύλλα και τοποθετούμε ομοιόμορφα μέρος της κρέμας, από πάνω βάζουμε άλλο ένα κομμάτι και άλλη λίγη κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγα τρίμματα από τα καραμελωμένα κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για να κάνουμε και τις άλλες 4 μερίδες.
 






giorgostsoulis.com


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael