Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Αγία Αικατερίνη του Θεοβάδιστου Όρους Σινά (βίντεο)


Η Ιερά Μονή του Σινά είναι ένα ελληνοθόρδοξο χριστιανικό μοναστικό κέντρο με αδιάκοπη πνευματική ζωή δεκαεπτά αιώνων. Βρίσκεται στον τόπο ακριβώς όπου ο Μωυσής είδε το όραμα της Αγίας Βάτου, στους πρόποδες του Όρους Σινά, στην κορυφή του οποίου ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις 10 Εντολές. 
 
Η ασκητική ζωή στο κέντρο της ερήμου της χερσονήσου του Σινά, αρχίζει από το τέλος του 3ου αιώνα. Στη Μονή ασκήτεψαν και αγίασαν όλους αυτούς τους αιώνες περισσότεροι από 170 επιφανείς Σιναΐτες Άγιοι. Στο πέρασμα των αιώνων, όχι μόνο απλοί προσκυνητές, αλλά και μεγάλοι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες, έθεσαν υπό την προστασία τους το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης: ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός, η Αγία Ελένη, ο ιδρυτής του Ισλάμ, Μωάμεθ, η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας και άλλοι. 

Τα «Φωτεινά μονοπάτια» επισκέφθηκαν αυτόν τον τόσο σημαντικό θρησκευτικό προορισμό και παρουσιάζουν στους τηλεθεατές την ιστορία της Μονής, τα σημαντικά προσκυνήματα της Αγίας Κορυφής και της Αγίας Βάτου. Το έργο των μοναχών και τη συνύπαρξή τους με τους βεδουίνους. Ιερά κειμήλια και εικόνες που για αιώνες έχουν διαφυλαχθεί στο Σινά και μαρτυρούν την αδιάκοπη πορεία και ακτινοβολία της Μονής, στο πέρασμα του χρόνου.

Σκηνοθέτης: Κώστας Παπαδήμας 
Σενάριο: Ελένη Μπιλιάλη 
Διεύθυνση παραγωγής: Τάκης Ψωμάς 
Επιστημονικός συνεργάτης: Σοφοκλής Δημητρακόπουλος 
Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Μπλάθρας – Ζωή Μπιλιάλη 
Εικονολήπτες: Γιάννης Σαρηγιάννης, Αντώνης Βαφειάδης 
Ηχοληψία-μοντάζ: Κώστας Ψωμάς 
Μουσική: Γιώργος Μαγουλάς Χειριστής 
Drone: Γιάννης Σαρηγιάννης 
Γραμματεία: Ζωή Μπιλιάλη 
Εκτελεστής παραγωγός: Φ. ΣΠΥΡΟΓΛΟΥ- Ε.ΤΡΙΒΗΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. 

Παρουσίαση: Ελένη Μπιλιάλη 


Πηγή: webtv.ert.gr


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael