Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για την επιστροφή των χρημάτων διαθέσιμων εκπαιδευτικών


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών 


Θέμα: «Επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν και υπολογισμός τους στις συντάξιμες απολαβές των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν στη διαθεσιμότητα με το νόμο 4172/2013» 


Οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τον νόμο 4172/2013 και όλη την περίοδο από το 2013 έως και το 2015 εκτός του δίκαιου αιτήματος τους για την επαναφορά τους στις θέσεις που κατείχαν, διεκδίκησαν και διεκδικούν την επιστροφή των χρημάτων που τους παρακρατήθηκαν την περίοδο της διαθεσιμότητας τους αλλά και τον υπολογισμό τους στις συντάξιμες αποδοχές. Με βάση το νόμο 4093/2012, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί λάμβαναν το 75% των αποδοχών τους. 

Το καθεστώς της διαθεσιμότητας, που επιδίωξε να καταργήσει κάθε έννοια μόνιμης και σταθερής εργασίας και οδήγησε σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων, που οδήγησε στη διάλυση και υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων, μέσα από μαζικούς και δυναμικούς αγώνες καταδικάστηκε στη συνείδηση όλων των εργαζομένων. 

Αυτή η καταδίκη, αλλά και οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων στη διαθεσιμότητα οδήγησε την κυβέρνηση σε μερική άρση της αδικίας. Μέχρι και σήμερα παραμένει η απώλεια του 25% των μισθολογικών απολαβών των εκπαιδευτικών για τα χρόνια της διαθεσιμότητας τους αλλά και ο μη υπολογισμός του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές εν είδει «τιμωρίας» για τη διαθεσιμότητα τους. Η ίδια η απώλεια ίσχυσε και για τους εκπαιδευτικούς που βγήκαν στη σύνταξη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
* Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πλήρη αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2013 έως το 2015, έτσι ώστε να τους επιστραφούν το υπόλοιπο 25% των χρημάτων που παρακρατήθηκαν την περίοδο της διαθεσιμότητας τους; 

* Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε τα χρήματα αυτά, που αδίκως παρακρατή-θηκαν, να προσμετρηθούν στις συντάξιμες απολαβές των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά και να επανυπολογιστούν οι συντάξιμες αποδοχές και για τους εκπαιδευτικούς που ήταν σε διαθεσιμότητα και έχουν βγει στη σύνταξη; 



Οι βουλευτές
Γιάννης Δελής
Γιάννης Γκιόκας
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης
Γιώργος Λαμπρούλης
Μανώλης Συντυχάκης















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael